HP Pavilion 14-ce3005nq, laptop cu i5-1035G1 şi portabilitate foarte bună

Laptopul HP Pavilion 14-ce3005nq e unul de tipul ultraporatbil cu o greutate de 1,6kg şi o baterie care poate să ţină şi 10 ore. Dispozitivul e construit în jurul procesorului i5-1035G1 care are patru nuclee şi scoate 7985 puncte la benchmark.

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat modern cu o portabilitate bună şi cu performanţe de ultrabook.
Din poză puteţi observa că are culoare purple, adică violet. E o culoare modernă şi plăcută.


Păreri pro şi contra

Un laptop precum HP Pavilion 14-ce3005nq vine cu ecran de 14 inci aşa încât filmele să se vadă foarte bine, mai ales că discutăm de unul cu panel SVA şi rezoluţie 1080p.
Cea mai importantă componentă dintr-un dispozitiv modern e procesorul, iar cu acest procesor i5 o să aveţi multă putere de procesare.
Memoria RAM e una mai mult decât decentă, fiind vorba despre 8GB, iar pentru stocare se foloseşte de un SSD de 256 giga.
Şi sunetul e unul ok deoarece vorbim despre difuzoare Bang Olufsen de tip stereo.
Nu vine cu unitate optică, dar în schimb are o mulţime de porturi precum 3 USB-uri, HDMI, LAN, card reader, bluetooth etc.
La capitolul dotări legate de ergonomie aş menţiona că are tastatură iluminată, ecran cu strat anti-glare (pentru ca lumina să nu se reflecte) şi tastatură chiclet.
La capitolul portabilitate un alt lucru de apreciat e că are HP Fast Charge, adică se încarcă până la 50 procente în 45 minute.

În opinia mea o astfel de variantă e mult mai bună decât una cu procesor Atom deoarece procesorul e foarte puternic şi asta se va vedea la sarcini multimedia (vizionat filme HD sau Full HD) deoarece nu vor fi sacadări.
Eu aş zice că un astfel de model e numai bun şi în cazul în care vă interesează un desktop replacement calitativ, dar la un cost scăzut.

Te-ar mai putea interesa