HP Pavilion 14-ce2006nq, laptop argintiu cu i7-8565U şi Windows 10

HP Pavilion 14-ce2006nq e un laptop de generaţie dotat cu procesor i7 care are arhitectură Whiskey Lake. Pentru a fi potrivit segmentului business acest laptop are şi Windows 10 preinstalat. Un alt lucru care va fi pe placul oamenilor de afaceri e portabilitatea deoarece laptopul are o baterie care ţine 6-9 ore şi are o greutate de circa 1,6kg.

Acest laptop vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat care se recomandă prin fiabilitate şi dotări utile. Din imaginea de alături puteţi observa că acest model e unul de culoare silver (argintie) şi că unitate optică lipseşte.


Păreri pro şi contra

Modelul HP Pavilion 14-ce2006nq e unul cu procesor i7-8565U tip quad core (din generaţia a opta) foarte capabil întrucât la benchmark scoate 8920 puncte. Are şi cip grafic integrat de tipul intel UHD 620. În opinia mea, un astfel de cip grafic e mai mult decât suficient pentru orice (filme HD, UHD şi jocuri nu prea complexe).
Ecranul său e unul de 14 inci cu rezoluţie FHD şi cu panel IPS. În felul acesta nu rataţi niciun detaliu din filme sau poze.
Stă excelent la partea de memorie întrucât are 16GB memorie RAM şi un SSD de 256GB. Pentru mai multă stocare se poate conecta un hard extern sau ceva de genul.
Din păcate acest model nu vine cu unitate optică, dar are 4 porturi USB care oferă posibilitatea conectării de memorii USB. Alte porturi care ar trebui menţionate ar fi HDMI, LAN, wireless ac şi bluetooth.
Pe partea de ergonomie acest laptop vine cu tastatură iluminată, ecran IPS şi o greutate redusă. Greutatea ajută la ergonomie deoarece în felul acesta e uşor de cărat într-o geantă.

Un astfel de laptop Pavilion va fi mai mult decât suficient acasă ori în scopuri profesionale. Lipsa unei unităţi optice nu e un dezavantaj, iar lipsa unei plăci video cu memorie dedicată nu e nici acest lucru un dezavantaj întrucât în felul acesta consumul de baterie e mai mic.

Te-ar mai putea interesa