Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

HP Pavilion 14-ce2000nq, ultraportabil argintiu de 14 inci

Poate că un laptop v-ar fi de folos pentru că e portabil și ușor, comparativu un PC. HP Pavilion 14-ce2000nq are un design modern și are doar 1.6 kg, însă nu are cel mai mare ecran – 14 inci. Laptopurile sunt tot mai mici și nu mă refer doar la ecran, ci doar la marginile sale. Cred că tendința e aceeași ca și la telefoanele mobile, dar și componentele sunt tot mai mici. Acum sunt SSDuri M.2 care arată cam ca și plăcuțele de memorie RAM, iar instalarea lor e foarte simplă.

Sunt serii care arată aproape ca și aceasta doar că anumite caracteristici speciale sunt diferite și poate ecranul e de 15 inci. Ideea e că laptopurile mai mici sunt mai scumpe și comparația o fac între laptopuri cu aceleași componente. Pe acesta avem Windows 10 pentru ca voi să nu vă mai bateți capul cu instalare sa și a driverelor, însă se putea face cu un stick USB chiar dacă nu are unitate optică.

Procesorul Core i5-8265U a devenit destul de popular datorită performanțelor sale și chiar nu e nevoie de mai mult, nici măcar de memoria RAM. Ecranul HD de pe acesta nu e cel mai grozav însă pentru acea diagonală eu consider că e de ajuns pentru multe taskuri (nu cred că ați fi încercat să vedeți conținut 1080p).

Păreri pro și contra

Performanțele sunt excelente cu noul Core i5 și SSD-ul e foarte important pentru că vitezele sunt superioare. Trebuie apreciat că vine cu Windows 10 în acest buget, iar dacă vi se pare un pic cam scump, atunci aruncați o privire pe cele de 15 inci. Construcția diferită și costurile sunt mai mari pentru laptopurile mai compacte, însă nu sunt dezavantaje dacă, de exemplu, nu folosiți tastatura numerică. Unele dotări au dispărut dar nici nu cred că le veți simți lipsa, iar aici mă refer și la unitatea optică.

HP 14-ce2000nq are și acea tastatură iluminată, care e o dotare tot mai întâlnită, chiar și pe laptopuri accesibile. Windows 10 e singura opțiune pentru acest laptop dar și pentru altele, deoarece vorbim de componente noi.