HP Pavilion 14-bk100nq, laptop cu procesor i5-8250U

HP Pavilion 14-bk100nq e un laptop din 2018 cu procesor Kaby Lake R și cu sistem de operare preinstalat. Se adresează segmentului business precum și celora care vor un laptop performant pentru acasă. Dacă ar fi să-l integrăm într-o categorie atunci l-am putea integra în categoria office-multimedia grație procesorului foarte performant.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe banii aceștia primim un aparat care vine cu ecran de 14 inci cu rezoluție 1366×768 pixeli.
Din imaginea de alături poți vedea că acest aparat e unul argintiu. Mie îmi place această culoare, fiind una deosebită printre alte laptopuri de culoare neagră (majoritatea sunt negre).


Avantaje

Memoria RAM a dispozitivului e una de 4 giga, iar pentru stocare se folosește de memorie SSD în capacitate de 128 giga.
Ca procesor vine cu i5-8250U care are 4 nuclee și cip grafic Intel HD. În acest fel aparatul vine cu puterea de procesare necesară.
Portabilitatea aparatului e una peste medie, adică are o greutate de 1,5 kilograme și o baterie care ține undeva la 10 ore.
Pe partea de software acest aparat e unul Windows 10, acest sistem de operare fiind unul foarte avansat și sigur.

Dezavantaje

Putea avea placă video cu memorie dedicată așa încât să poată rula jocuri costisitoare fără să „obosească”.
Capacitatea SSD-ului e una modică, putând avea o capacitate mai mare de 256 de giga. Acest lucru putând fi ocolit prin faptul că se poate utiliza un hard extern, un USB stick sau stocare pe cloud.
Nu are unitate optică, iar din această cauză SO-ul se poate instala de pe USB ori de pe o unitate externă. În cazul acestui model nu e nevoie să vă instalați SO-ul deoarece e preinstalat.

Concluzii

Modelul de față (HP Pavilion 14-bk100nq) vine cu rezoluție suficient de mare pentru a rula filme HD sau jocuri nu prea complexe (care să poată fi „duse” de placa video integrată).
Exista acum câțiva ani și încă este acea modă de a alege laptopuri albe… pentru persoanele care vor ceva deosebit. În general laptopurile Sony Vaio erau cele pe această culoare, însă Sony a decis să nu mai facă laptopuri, iar cum HP a venit cu modele argintii.

Te-ar mai putea interesa