HP P3400 MT

Acest sistem desktop PC HP P3400 MT e unul din categoria Office datorită configurației sale. Adică vine cu un procesor Intel Celeron G530 care e un Dual Core, 2GB de RAM, hard de 500GB și FreeDOS. Deci vine fără Windows iar recomandarea mea ar fi Windows 7 pe 32 de biți sau 64 de biți (dacă mai puneți memorie RAM). Chiar dacă nu e cel mai grozav procesor, vă asigură o viteză de procesare decentă iar o altă recomandare ar fi o placă video dedicată pe 64 de biți. Astfel puteți să vă faceți un desktop de tip multimedia nu neapărat pentru jocuri, ci pentru vizionarea de filme 1080p. Însă dacă îl vreți doar pentru aplicații și filme HD, e numai bună configurația, are suficient spațiu de stocare iar prețul e foarte atractiv. P3400 MT are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată

Specificații tehnice

Procesorul său e unul din seria Celeron dar unul noul și deci promite performanțe ridicate. E vorba de G530 de 2.4 GHz care are un cache de 2MB și e însoțit de o placă video integrată decentă – Intel HD Graphics. Placa de bază Intel H61 are rețea integrată, sunet integrat, un port mini PCI, trei porturi, PCI Express x1 și un port pentru placa video dedicată – PCI Express x16. Vă recomand una pe 64 de biți care nu are un consum mare (având în vedere sursa de 300 W).

Multitasking-ul e decent având în vedere că vine cu 2GB de RAM la o frecvență maximă de 1333 MHz. HDDul său e destul de bun deoarece e performant și spațios – 500 GB.  Alături de acesta primiți și o tastatură pe USB. Carcasa sa e destul de compactă și face parte din categoria Microtower. E dotată cu o sursă de 300W; DVD RW, card reader, șase USBuri 2.0, DVI, VGA, LAN, microfon, intrare și ieșire audio.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: e dotat cu cititor de carduri de tip 6 în 1, are ieșire DVI (ideal pentru calitate 1080p), suficiente USBuri, carcasă compactă cu un design plăcut și sursă potrivită chiar și dacă vă gândiți la viitoare upgradeuri.

Minusuri: nimic.

Concluzie

HP P3400 MT e unul dintre puținele desktopuri accesibile care merită încercat în special că e oferit de un producător foarte bun care asigură o fiabilitate crescută. Alături de acesta s-ar potrivi un monitor cu pivot, DVI și rezoluție Full HD. Ca să vă faceți o idee despre cum ar arăta acesta, v-am pus un clip mai jos:

Te-ar mai putea interesa