HP Omen 17-cb1020nq, laptop cu placă video RTX 2080

Sunt laptopuri care se pot compara cu multe desktopuri, iar aici mă refer la cele de gaming. HP Omen 17-cb1020nq este un exemplu foarte bun și are un preț ușor piperat dar nu prea are concurență. Chiar dacă are un hardware puțin diferit față de cel de pe PC-uri, veți vedea că poate rula jocuri la detalii maxime. Evident că are un ecran generos pe care puteți viziona conținut video de calitate (1080p).

Nu veți avea nevoie de mai multă performanță deoarece vedem cele mai avansate componente de pe piață. Poate fi luat în rate dacă vi se pare cam scump și nu veți regreta alegerea făcută, plus că nu-l veți schimba prea curând. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Displayul laptopului are o rată de refresh ridicată pentru ca imaginea să fie clară indiferent de conținutul redat. E vorba de o valoare de 144Hz care se adaptează în funcție de fps-urile din jocuri și nu e singurul laptop cu un așa ecran. Bineînțeles, placa video și procesorul au și ele un rol important în acest sens deoarece trebuie să ruleze jocuri cu multe fps-uri.

Păreri pro și contra

Conectivitatea e excelentă și vedem porturi/tehnologii în plus față de alte laptopuri: Thunderbolt v3, WiFi ax, Mini DisplayPort. Construcția e diferită față de cea a altor variante de 17 inci mai accesibile, că doar are o placă video RTX. Când vorbim de laptopuri de top, nu mai luăm în considerare dimensiunile sau greutatea sa. Chiar și tastatura e una deosebită având patru zone de iluminare și se pot seta numeroase culori pentru că este de tip RGB.

HP Omen 17-cb1020nq are un hardware ieșit din comun și care oferă un scor foarte bun în cele mai multe teste. Nu se adresează oricărui gamer, ci doar celor care nu au un buget fix și vor ceva special. Poate fi transportat ușor cu rucsacurile de la același producător și mouse poate fi unul chiar și de la un alt brand, că doar HP nu se poate compara cu Razer la capitolul periferice, de exemplu.