HP Omen 17-an006nq, laptop cu ecran IPS 120Hz G-Sync

Laptopul de gaming HP Omen 17-an006nq pare să fie cea mai performantă alegere care o puteți face în acest buget și nu e nevoie de mai mult că dar ecranul e FHD. Spre deosebire de alte variante, la acesta veți beneficia de un ecran cu refresh maxim 120 Hz, iar G-Sync sincronizează refresh-ul la numărul de fps-uri din jocuri. Panelul IPS oferă o calitate video superioară și e mai bun decât cele care le-am văzut pe laptopurile mai vechi. Se mișcă mult mai bine cu un SSD, motiv pentru care a fost introdus unul de tip M.2 (ocupă foarte puțin spațiu).

Indiferent pentru care variantă optați, designul și dările sun aceleași, cu o mică excepție care am menționat-o anterior. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

E prezent pe acest laptop unul dintre cele mai cunoscute procesoare de gaming și nici nu prea sunt înlocuitoare deoarece nu e cerere. Acest Core i7-7700HQ e de ajuns pentru actualele jocuri sau aplicații, iar cu o placă video GTX 1060 de 6GB veți putea face față oricărei provocări.

Ecranul său face diferența și se vede după ce petreceți câteva ore în fața sa. Rata de refresh mare e evidentă pentru un gamer înrăit, dar nu toate laptopuri au un ecran atât de performant. Ambele sloturi de memorie RAM sunt ocupate dar pot fi înlocuite acele plăcuțe RAM cu altele mai mari (tot de 2400 MHz).

Păreri pro și contra

Se vede din prezentări cu are o carcasă ceva mai diferit pentru că e realizată din fibră de carbon, iar tastatura e una excelentă și nu trebuie să fie neapărat RGB. Oferă și un port ceva mai rapid – Thunderbolt v3, dacă vreți să conectați un televizor, monitor sau o placă video externă. Ca multe alte laptopuri premium, acesta vine cu Windows 10 preinstalat, că și așa nu ați fi pus alt sistem de operare.

HP Omen 17-an006nq e unul dintre laptopuri de 17 inci care se pot compara cu un PC de gaming, doar că are un preț ceva mai mare. Puteți rula cele mai populare titluri la detalii medii spre maxime, dar depinde și de jocul ales. Unele jocuri se folosesc mai mult de procesor decât de placa video.

Te-ar mai putea interesa