HP Omen 17-an001nq, laptop cu ecran IPS de 17 inci

Laptopul HP Omen 17-an001nq are un ecran IPS ca multe alte modele din serie, doar că e mai mare decât la altele – 17,3 inci. Nu oricine optează pentru un astfel de laptop, dar e de înțeles pentru cei care au avut anterior un PC. Ecranul e semnificativ mai mic, dar detaliile au rămas aceleași pentru că e un IPS cu rezoluție 1080p. Laptopurile mai noi sunt dotate cu panouri ceva mai bune și nu trebuie să fie neapărat IPS, dar mie îmi plac mai mult acesta decât cele clasice VA.

E normal ca prețul să fie ceva mai mare decât al variantei de 15 inci, chiar dacă componentele sunt aceleași. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Nu are varianta de GTX 1050 de 2GB, ci de 4GB pentru a vă bucura de mai multe detalii și fps-uri în jocuri. Chiar și modelul GeForce MX150 de pe laptopurile multimedia vine în două variante și e bine să țineți cont de acest aspect. Procesorul rămâne cea mai importantă componentă indiferent de ce gadget portabil discutăm.

Laptopurile mai deosebite vin cu software licențiat, care și așa trebuie instalat de voi dacă nu e prezent. Poate că preferați să fie preinstalat, pentru a nu vă mai pierde timpul. Observ că prezintă unitate optică DVD care nu e prezentă și pe varianta cu ecran mai mic, dar și așa nu e un plus pentru un laptop. Porturile sunt mult mai rapide când discutăm de viteză de transfer și sunt suficiente.

Păreri pro și contra

Motivele pentru care să optați pentru acesta și nu pentru altul sunt aceleași care le-am menționat și la modelul de 15 inci, doar că experiența e diferită pe un ecran de 17 inci. Portul video Mini DisplayPort e prezent pe tot mai multe laptopuri de gaming și se poate conecta un monitor extern compatibil G-Sync.

HP Omen 17-an001nq poate rula orice titlu la rezoluție maximă și detalii mai reduse, că doar nu discutăm de cea mai bună placă video de pe piață. Tot mai multe laptopuri scumpe vin cu plăci video de pe desktop, astfel performanțele cresc mult mai mult în jocuri

Te-ar mai putea interesa