HP OMEN 16-c0012nq, laptop cu procesor Ryzen 7 5800H

HP Omen 16-c0012nq nu este un model de neglijat deoarece oferă o configurație diferită, oferă multe dotări și e destul de fiabil. Nu sunt multe laptopurile cu procesoare AMD Ryzen, deoarece majoritatea producătorilor oferă mai mult laptopuri cu Intel. Spre deosebire de alte serii, acesta are un design complet nou, cu un logo nou și pot spune că poate fi confundat ușor cu alte serii doar că este ceva mai mare. Noile modele vin cu SSD-uri foarte compacte și sunt un format nou – M.2. Un alt laptop de la acest brand, însă cu un design mult diferit este – HP Victus 16-e0004nq.

Un laptop similar ca preț poate avea un procesor Core i7, dar eu aș opta tot pentru cel de jos pentru că mi se pare mai eficient – 7 nm. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Componentele acestui laptop sunt destul de performante chiar dacă nu e vorba de un laptop foarte scump. Toate procesoarele de pe laptopuri au placă video integrate cu performanțe modeste, însă sunt importante când trebuie să obțineți o autonomie mai mare.

Placa video pentru jocuri este RTX 3050 Ti care are o memorie video de 4GB și pot spune că rulează cam orice joc sau aplicație. Dimensiunile laptopului sunt aceleași ca la oricare alt model, însă greutatea e mai mare deoarece vorbim de construcții difeirte și de un sistem de răcire mai efiient. Nu mai e nevoie de una mare deoarece noile configurații consumă puțin și autonomie e satisfăcătoare. În timp, aceste baterii nu mai sunt la fel de bune iar laptopul trebuie ținut tot mai des conectat la priză. Mai e și varianta să nu folosiți bateria sa (4 celule 70Wh), adică să folosiți doar încărcătorul din pachet.

Concluzie

L-aș alege pentru că are preț foarte bun pentru ce oferă, ecran cu refresh mare (144Hz pentru scene mai clare în jocuri), destule porturi USB, WiFi ax, arată bine, fiabil și ușor pentru ce are la interior. HP OMEN 16-c0012nq nu are Windows 10 preinstalat, deci trebuie instalat ulterior de pe un stick USB.