HP OMEN 16-c0008nq, laptop cu AMD Radeon RX6600M

Laptopul din imaginea de jos se numește HP OMEN 16-c0008nq și este mult diferit de restul, de aceea vedem și un preț ceva mai mare. Bineînțeles, nu este cel mai avansat laptop din această serie, însă trebuie apreciat faptul că este un laptop mult peste medie ca și performanțe. Ca o noutate, avem o placă video dedicată de la AMD, până acum vedem doar plăci video integrate și mă refer la cele din procesoare. Plăcile video integrate sunt prezente pe laptopuri, dar sunt și procesoare desktop cu acestea și le consider acceptabile pentru sarcini simple.

Nu cred că veți alege un așa laptop doar pentru aplicații simple și redare de conținut video. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Procesorul AMD Ryzen 5 de pe acest laptop se poate compara cu un procesor Core i5, nu datorită cifrei „5”, ci datorită specificațiilor. O altă comparație care o puteți face este cea din topul procesoarelor, adică veți vedea că scorul de performanță este similar. Tehnologia de fabricație este în favoarea procesoarelor AMD, de aceea sunt o opțiune preț/performanță mai bună.

Până acum am văzut doar laptopuri Victus cu ecran de 16.1 inci (cum este HP Victus 16-d0001nq care are Core i7), însă tind să cred că acestea doresc să înlocuiască pe cele de 15.6 inci. Acest trend este influențat și de utilizator, adică vorbim de ce ar prefera ei mai mult. Dacă tot am menționat acel top mai sus, ar trebui să știți că acea placă video RX 6600M se clasează mult peste GTX 1650, dar și peste RTX 3050 Ti. Laptopul prezentat este atractiv ca preț datorită componentelor AMD; dar și pentru că îi lipește sistemul de operare cu licență.

Concluzie

HP OMEN 16-c0008nq reprezintă o opțiune mai accesibilă în comparație cu configurațiile Intel, dar depinde și ce vă place vouă, poate că nu vreți să vă schimbați părerea despre Intel. Tastatura este una deosebită și puteți activa una dintre numeroasele setări de iluminare, îmi place că s-a renunțat la tastatura numerică care nu o consideram utilă pe astfel de laptopuri, iar tastele cu săgeți nu sunt înghesuite.

Te-ar mai putea interesa