HP OMEN 15-en0010nq, laptop cu Ryzen 7 4800H şi GTX 1650 Ti

HP OMEN 15-en0010nq e un laptop din categoria gaming care se adresează persoanelor interesate de un model performant capabil să înlocuiască cu succes un desktop. Pe lângă performanţe foarte bune se evidenţiază şi cu o greutate redusă de 2,37kg.

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat modern care se descurcă foarte bine în orice tip de sarcină (de la editări video şi până la jocuri) şi care are o ergonomie bună.
Nu ştiu dacă vă puteţi da seama din imagine, dar acest model nu are numpad (tastatură numerică).


Păreri pro şi contra

Notebook-ul HP OMEN 15-en0010nq e unul cu ergonomie bună deoarece are tastatură iluminată, greutate redusă şi ecran clar (panou IPS cu strat anti-glare şi rezoluţia e FHD).
Memoria RAM este de 16GB, iar pentru stocare se foloseşte de un SSD cu capacitate de 1TB.
Partea de conectică e pusă la punct deoarece are HDMI 2.0, Display Port Mini, 4 porturi USB (unul e de tip C), card reader, wireless ac şi LAN Gigabit.
Designul e unul modern şi puteţi vedea că e unul diferit de al altor modele Omen. E fratele mai mare al 15-en0003nq întrucât are dublu spaţiu stocare şi dublu memorie RAM.
Deoarece nu vine cu sistem de operare recomand să instalaţi Windows 10 de pe un stick USB. Se pot instala şi alte sistem de operare, dar Windows 10 va avea compatibilitate maximă.
Dacă vreţi mai mult spaţiu atunci puteţi utiliza cloud storage ori un hard extern.

Concluzia mea e că acest model e unul pentru persoanele care vor un laptop performant întrucât procesorul AMD Ryzen 7 4800H tip octa core e extrem de performant (scoate 19233 puncte pe cpubenchmark) fiind superior unor modele i7 şi echivalent i9.
Un mouse care s-ar potrivi cu acest laptop (din punct vedere estetic şi funcţional) ar fi Omen Vector varianta cu fir.

Te-ar mai putea interesa