HP Omen 15-ek0006nq, laptop avansat pentru gaming

HP Omen 15-ek0006nq este un laptop din nou generație, motiv pentru care are un design mult diferit de restul. Are un design compact însă nu poate fi prea portabil deoarece are la interior un hardware conceput pentru gaming și un sistem de răcire eficient. Laptopurile clasice au doar un singur cooler și răcirea nu e la fel de avansată ca la modelul Omen. Temperaturi mai reduse vor menține performanțele laptopului și veți putea juca jocuri mai multe ore.

Poate că are un preț cam mare comparativ cu generații mai vechi, dar veți beneficia de conectivitate mai bună, adică sunt porturi și tehnologii mai avansate. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Cu un așa laptop, veți avea mai mult spațiu pe birou, îl puteți lua și pune oriunde. Totuși, trebuie să luați pentru el un router Wifi ax, un sistem audio (căști) și un mouse de gaming. Dacă vă depășește buget, puteți opta pentru un model diferit cu alte componente sau poate cu un ecran de 17 inci, dacă anterior ați avut un PC și considerați că nu vă puteți obișnui cu un ecran de 15 inci. Cele mai multe laptopuri Omen au plăci video RTX pentru a activa opțiune Ray Tracing din unele jocuri, dar și performanțele sunt diferite.

Păreri pro și contra

Este însoțit de un încărcător puternic pentru baterie, pentru ca încărcarea să dureze foarte puțin. Autonomia nu este un punct forte al laptopurilor de gaming, dar pentru uz office pare satisfăcătoare. Vedem cel mai avansat procesor Core i7 de pe piață, multă memorie RAM la frecvență de 2933MHz, un SSD M.2, ecran IPS de 144 Hz și o placă video GTX 1660 Ti. Dintre toate acestea SSD-ul e puțin cam dezamăgitor deoarece are o capacitate mică. Poate fi schimbat oricând cu altul mai mare sau alegeți să conectați unul extern pe care se pot ține fișiere mai confidențiale sau media.

HP 15-ek0006nq are porturi video de ultimă generație pentru a conecta monitoare profesionale, televizoare 4K sau monitoare de gaming. Ținând cont de rata de refresh a ecranului, nu ar mai fi necesar un monitor prea avansat și diagonala e satisfăcătoare pentru că nu veți sta la o diatnță mare de el.

Te-ar mai putea interesa