HP Omen 15-dc0017nq, laptop pentru jocuri cu ecran 144 Hz

Laptopul HP Omen 15-dc0017nq are un ecran superb pentru gaming pentru că imaginea rămâne clară indiferent de situație și are un refresh de 144Hz. Nu ar avea sens să-l introducă pe serii ieftine pentru că nu veți obține peste 100 de fpsuri în jocuri cu o configurație accesibilă. Acesta are un GTX 1070 de 8GB care e o variantă pentru laptopuri, dar veți obține detaliile dotări și multe fpsuri. Poza de jos e cu acest laptop și se vede tastatura RGB care e bine realizată și nu e deranjantă. Puteți regla intensitatea ei în funcție de necesități sau preferințe.

Noua generația are un design puțin îmbunătățit și chiar nu am ce să-i reproșez pentru că arată foarte bine și oferă caracteristici superioare interesante. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Găsim cel mai avansat procesor de la Intel – i7-8750H, dar avem văzut pe unele laptopuri chiar și Core i9 însă dacă ecranul nu e 4K, nu are sens să cheltuiți atâta (eventual, conectați un monitor 4K).

Unele jocuri se folosesc mai mult de placa video decât de procesor, deci nu puteți face compromisuri. Trebuie upgradat cu încă 8GB pentru că multe jocuri au nevoie de 16GB, iar procesorul are suport Dual Channel.

Păreri pro și contra

Îmi place că multe porturi au fost puse în spate pentru a nu avea prea multe cabluri în cale sau la vedere. Acolo aveți USB 3.1 tip C, mini DisplayPort, HDMI, LAN și USB 3.0. Puteți folosi până la trei monitoare dacă vreți să lucrați simultan în aplicații și nu aveți destul spațiu de lucru. Un ecran de 15 inci nu e foarte mare, însă are o rezoluție mare pentru ca totul să fie ascuțit și clar, iar voi nu veți sta departe de el.

HP 15-dc0017nq dispune de cele mai bune sisteme de răcire, o tastatură iluminată cu funcții interesante de personalizare, cameră web cu unghi vizual larg, tehnologie WiFi Dual Band (viteză Gigabit), bluetooth 5.0 (distanță mai mare). Laptopurile de gaming avansate cum e acesta suportă pe lângă mediul de stocare cu interfață SATA (SSD/HDD) și un SSD de tip M.2, iar instalare nu e complicată.

Te-ar mai putea interesa