HP Omen 15-ce007nq, laptop de gaming de la HP

HP Omen 15-ce007nq e un laptop de gaming al anului 2018 cu procesor i7-7700HQ, GTX 1050 și o capacitate de 12GB memorie RAM.
Excelează la capitolul componente utilizate, iar acest lucru o să-l vedeți și din rândurile ce urmează.

Modelul acesta vine la un preț bun Vezi prețul special de azi → și e un laptop de jocuri ori un desktop replacement (poate înlocui cu succes un laptop de jocuri).
Din poza de alături se poate vedea că laptopul are un aspect similar cu cele al laptopurilor Legion de la Lenovo.


Beneficii

Laptopul HP Omen 15-ce007nq e o îmbunătățire a variantelor anterioare întrucât vine cu componente noi (procesor Kaby Lake, grafică GTX, SSD, memorie multă și altele).
Ecranul acestui laptop e unul de 15 inci cu rezoluție 1080p, panel IPS și strat anti-glare (mat; așa încât lumina să nu se reflecte).
La capitolul memorie are 12GB RAM, hard de 1TB (la 7200 rotații) și SSD de 128GB. Ar trebui menționat și faptul că placa video e una cu 4GB memorie dedicată. Referitor la memoria RAM a sistemului eu cred că erau suficienți și 8GB.
Viteza Internetului va fi una bună mulțumită procesorului quad core, a SSD-ului precum și a plăcilor de rețea rapide (wireless ac și LAN 10/100/1000).

Neajunsuri

Portabilitatea nu e prea ok cu o greutate de 2,6kg având în vedere că vorbim de un ecran de 15 inci.
Nu dispune de unitate optică, însă puteți instala un sistem de operare de pe un stick USB (are 4 USB-uri din care 3 sunt 3.1). Recomandarea mea e să instalați Windows 10.

Verdict

Dacă sunteți interesați de un laptop nu prea scump bun la orice sarcină atunci acest model ar fi recomandarea mea. În comparație cu modelele anterioare acesta are caracteristici șlefuite așa încât laptopul să poată înlocui cu succes un desktop.
Un astfel de laptop nu trebuie upgradat cu componente deoarece le are cele mai noi, dar în cazul în care doriți să umblați în el trebuie să știți că e foarte ușor de desfăcut având doar o ușiță unde se văd toate componentele.

Lasă un comentariu