HP Mini 210-2200sq

Acest netbook HP Mini 210 face parte din cele două modele anunțate (Icecream și Raspberry) de acest producător. În acest articol voi scrie doar despre modelul HP Mini 210-2200sq pe culoarea zmeurei (Raspberry). După cum suntem obișnuiți de cei de la HP, aceste netbookuri diferă între ele doar prin culori nu și prin design. Și anume mă refer la culoarea capacului care de data acesta are nuanță de roz cu carouri. La interior vom găsi o culoare gri oarecum plictisitoare, dar din lateral puteți vedea că este un model subțire și deci elegant. În rest, configurație este pe măsura așteptărilor: procesor Intel N550, 1 giga de RAM, hard disk de 250 de giga și sistem de operare Windows 7. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ». Alternative la acest model sunt Mini 210-2011sq (albastru) și Mini 210-2012sq (roșu).

Poze

Din lateral
Capac

Specificații tehnice

Procesorul este unul Intel Atom N550 care are o frecvență de 1.5 GHz, un cache de 1Mb și tehnologie 45 nm. Acesta este un model performant deoarece este unul de tip Dual Core ca și modelul N570. Acest model vine cu placă video integrată GMA 3150 care poate reda filmele HD și unele jocuri 3D mai vechi. Chiar dacă capacitatea memoriei RAM DDR3 este de 1 giga aceasta are o frecvență de 1333 MHz și dacă doriți o puteți mări la 2 prin înlocuirea ei. La fel pot spune despre hard disk-ul de 250 de giga care are o viteză de 7200 de rotații pe minut. Deci putem spune că la prima vedere părea un model cam slăbuț, numai că aparențele înșeală uneori.

Ecranul este unul de 10.1 inci de tip LED HD BrightView care oferă o rezoluție de 1024 cu 600 pixeli, imagini mai vii și un contrast ridicat. Pe partea de multimedia are tehnologie Dolby Advanced Audio, microfon, cititor de carduri, difuzoare incorporate de tip Dolby și cameră web de 0.3 MP. La capitolele comunicații și porturi are Wi-Fi, ieșire audio, port VGA, trei USB-uri 2.0 și RJ-45. Un model ca acesta vine cu o greutate de 1.4 kilograme și sistem de operare Windows 7 pe 32 de biți.

Păreri pro și contra achiziției

Acesta este un model reușit din punct de vedere al configurației dar și al designului. E ceva mai greu decât un netbook obișnuit, mai precis cu 150 de grame dar aspectul capacului te face să uiți acest inconvenient. Probabil că pe viitor vom vedea mai multe modele ca și acesta, poate chiar mai elegante dar cu siguranță mai performante. Acest model stă cel mai bine la capitolul autonomie, deoarece oferă circa 10 ore autonomie de lucru.

Concluzie

Un netbook HP Mini 210-2200sq ca acesta este o alegere bună pentru acei bani și cred că ar putea fi un cadou ideal pentru iubită sau soră. Recunosc că nu este un model recent apărut dar pot spune că poate concura cu mai toate modele de pe piață indiferent de la ce producător vine deoarece oferă o autonomie foarte bună.

Te-ar mai putea interesa