HP Mini 210-2012sq

M-am decis să scriu un review la acest netbook HP Mini 210-2012sq (asemănător cu HP Mini 210-2011sq) deoarece în opinia mea şi a cumpărătorilor este cel mai bun netbook. Are un design destul de reuşit şi pe deasupra mai este şi unul performant. La achiziţia acestuia veţi mai primi şi Flash Pen de 8GB cadou, pe roşu bineînţeles ca să se asorteze. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » şi e unul dintre cele mai performante mini laptopuri existente. Un model ce poate fi cadorisit iubitei ar putea fi un HP Mini 210 care vine pe culoare zmeurei.

Poze

Mai jos sunt câteva poze reprezentative.

Tastatură
Acasă

Specificaţii tehnice

Specificaţiile tehnice simplificate ale acestui mini laptop sunt impresionante şi de ultimă generaţie în acelaşi timp deoarece are în componenţă un procesor Intel Atom N455 de 1,66 giga, ecran wide SVGA de 10,1 inci cu o rezoluţie de 1024 x 600 de tip LCD LED, memorie de 1 giga de tip DDR3 care poate fi upgradată la 2 giga, hard disc Serial ATA de 250 giga cu 7200 rotaţii pe minut, placă video integrată de la Intel GMA 3150 cu până la 256 memorie shared. Din păcate, placa video nu este una cu suport Full HD, adică 1080p, dar ar trebui să redea destul de bine 720p sau HD. Mai are cititor de carduri şi baterie cu şase celule care îi asigură o autonomie mare de lucru.
Are porturi RJ-45, o intrare audio, trei usb-uri şi un vga.
La conectivitatea la internet sau comunicaţii are reţeauă de tip 10/100 şi reţea fără fir, adică wireless 802.11 b/g/n
Pe partea de software vine cu Windows 7 Starter, HP Connection Manager, Microsoft Office Home and Student varianta 2007 care este trial de 60 de zile.
Greutatea acestui netbook este undeva la 1,46 kilograme, iar culoarea este roşie.

Preţ

Costă undeva la 1500 1200 lei şi eu zic că este ieftin deoarece are hard cu 7200 rpm şi baterie cu 6 celule.

Păreri pro şi contra

Contra ar fi faptul că vine doar în două culori posibile, adică roşu sau albastru. Ar fi fost interesant şi gri, negru sau alb. Poate era mai bine dacă nu venea cu sistem de operare deoarece Windows 7 Starter nu are suport Aero şi este ma i anemic şi de aceea va trebui să vă instalaţi un Windows 7 cu suport pentru ferestre transparente cum ar fi W7 Ultimate pe 32 de biţi. dacă nu vena cu sistem de operare poate mini laptopul era şi mai ieftin… sau poate nu.

Dacă venea cu 2 giga de RAM era mia bine pentru că placa video consumă aproximativ 256 mega de RAM şi windows-ul mai rămâne cu vreo 700, deci nu e suficient. Cam majoritatea persoanelor care şi-au luat un netbook şi-au luat şi o memorie de 2 giga (memoria e ca cea de pe notebook-uri) pentru a-i face upgrade. Iar, cea de 1 giga rămâne pentru a fi vândută sau făcută cadou.

Nu are HDMI, dar în prezent niciun astfel de aparat cu cipuri de la Intel nu are HDMI. HDMI-ul poate fi folosit pentru a conecta o cameră, un monitor extern sau un televizor pentru a vedea un film pe un ecran mai mare sau la o calitate, respectiv rezoluţie mai bună.

Pro ar fi calitatea foarte bună a materialelor, că are Windows 7 instalat (şi nu trebuie să-ţi baţi capul cu instalarea unui Sistem de Operare) autonomia foarte mare datorată bateriei cu şase celule, hardul foarte rapid de 7200 rotaţii pe minut, conectivitatea b, g, n şi nu numai.

Se pare că există şi unele versiuni cu modem 3G integrat, dar la ce folos când ai Wi Fi?

Nota 10

Îi dau nota 10 (5 stele din 5) acestui netbook deoarece arată bine, este ieftin şi este de firmă. Să nu mai adaug faptul că vine cu Windows 7 preinstalat.

Concluzie

Dacă eşti în căutarea uni PC pentru internet, atunci acest netbook HP Mini 210-2012sq ar fi alegerea perfectă.

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „HP Mini 210-2012sq”

  1. Cum am zis e fainut dar daca era gri sau negru atunci era mai bine. Era mai ieftin daca venea cu AMD Fusion adica cu procesorul si placa video in acelasi cip. Sau poate si mai economic din punct de vedere al autonomiei.

  2. Tehnologia despre care vorbeşti este destul de nouă şi e posibil ca laptopul să fi fost mai scump dacă venea cu aşa ceva.

Comentariile sunt închise.