HP Mini 110-3860sq

Netbook-urile sunt foarte populare datorită autonomiei mari, greutății reduse și mai nou datorită performanțe similare notebook-urilor, iar acest netbook HP Mini 110-3860sq e unul care are aceste caracteristici. Eu îl recomand deoarece HP nu e un producător asiatic (și astfel nu îl poți acuza că face laptopuri chinezești) și deoarece are componente noi cum ar fi procesorul Atom N455, memoria RAM DDR3 și placa video integrată care poate reda clipuri 720p. Trebuie știut că e vorba de noul mini 110 deoarece acum câțiva ani mai exista un model similar ca aspect.

Are un preţ bun Vezi prețul special de azi » și la acești bani e inclus și sistemul de operare Windows 7 Starter. În general e bine să vă luați astfel de mini laptopuri cu sistem preinstalat (cum e acesta) deoarece nu vin cu unitate CD/DVD iar OS-ul poate fi instalat doar de pe o memorie USB.

Poze

Se poate vedea că aspectul lui HP mini 110 e unul clasic… pe negru.

Capac
Deschis

Specificaţii tehnice

Mini 110-3860sq nu vine cu cip Atom dual core, dar vine cu un cip grafic integrat care e destul de bun. Chiar dacă procesorul e single core nu o să aveți probleme cu vizionarea filmelor sau cu sarcinile puțin mai solicitante.

Memoria de doar un giga, dar Windows-ul nu consumă mult și nu prea aveți nevoie de mai mult. Din păcate, conform unor site-uri nu se poate pune 2GB deoarece maximul e 1GB. Capacitatea de stocare a hardului e undeva la 250 giga și acest hdd vine cu o viteză 5400 rotații care e una comună acestor mici PC-uri. Dacă tot am scris despre memorie în acest paragraf cred că ar trebui să menționez că placa video (chiar dacă e una integrată) are sau poate avea maxim 256 mega care se iau din memoria lui 3860sq.

Păreri pro şi contra

Părerea e că merită banii nefiind o chinezărie și câteva plusuri ar fi bateria de 6 celule care ține mult, componentele Intel și designul plăcut. Evident că nu-mi place că nu are procesor dual core și memorie superioară, dar pentru navigat pe Internet nu ai nevoie de mai mult, iar astfel datorită memoriei decente are și un consum mic de curent/baterie.

Concluzie

HP Mini 110-3860sq e un laptop mic pe gustul meu, iar ecranul de 25,6 centimetri poate fi folosit cu succes la vizionarea filmelor HD. Deoarece are dotări de genul bluetooth, wireless N și VGA mă face să-l recomand cu căldură. Alături e și un clip pentru a vă face o părere despre cum arată noul model 110.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „HP Mini 110-3860sq”

  1. Eu am si acum un notebook de acest gen si nu il recomand nimanui. Daca la inceput dupa ce l-am cumparat si pana exact la o luna dupa ce a iesit din garantie acumulatorul tinea ore bune mai apoi a inceput sa apara o eroare si ma atentiona la pornire sa intru pe site-ul producatorului ca am probleme cu acumulatorul. Am instalat acel program de monitorizare a bateriei BaterryMon … care imi arata ca acumalatorul are performante foarte slabe si necesita inlocuirea celulelor. Prin urmare in cateva minute, maximum 10 se oprea pur si simplu fara a salva nimic. Am rulat pe el Win7 Starter cu care vine preinstalat si cu care merge enorm de greoi, nu se pot vizualiza videoclipurile pe Youtube deoarece merg sacadat, am rulat deasemenea si WinXp cu care are performante ceva mai bunicele dar nu multumitoare. In ultima faza dupa ce am rulat si diferite variante OS oferite de Ubuntu si cu care se comporta relativ bine am instalat Win8, sistem cu care a rulat cel mai bine putand sa vizionez clipuri pe Youtube fara probleme. Colac peste pupaza acum o zi dupa o restartare nu mai porneste pur si simplu clipind doar ledul integrat in tasta Caps Lock ceea ce inseamna ca are probleme cu placa de baza, deci e un rahat acest notebook. Nu il reconad la nimeni pentru slabele performante precum si defecte din proiectare.

Comentariile sunt închise.