HP Micro N36L

Cel mai ieftin server posibil e serverul HP Micro N36L cu AMD Athlon II dual core. Cel mai bun preţ este 999 lei. Este util firmelor care nu au prea muli bani să dea pe un server.
Sunt și mulți posesori de site-uri care s-au gândit că decât să dea 100-200 de euro pe un server dedicat pentru site-ul lor mai bine cumpără un server ca acesta. Cei care l-au cumpărat spun că țin decent un site cu 5000-10000 de vizitatori.

Poze

Din faţă
Muchie

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Plusuri şi minusuri

Plusuri: este mic, ieftin şi de firmă. E mai mult pentru firme mici și de aceea nu are performanțe impresionante, dar sunt sigur că cei care au achiziționar un astfel de server nu au vrut performanțe, ci un calculator ieftin.

Minusuri: este cam slab, iar spaţiul de stocare e cam puţin. Dar, la aceşti bani nu găseşti server mai bun.

Specificaţii tehnice

Acest HP Micro N36Lare forma ultra micro tower şi vine la pachet cu un procesor AMD Athlon 2 dual core. Are un procesor instalat şi suportă doar unul, iar placa de bază este una cu două sloturi de memorie, două PCI Express, 6 porturi USB şi unul eSATA.
Are 1 giga de memorie DDR3 instalată. Unitate de stocare instalată este un hard de 160 giga la 7200 rotaţii pe minut pus pe Serial ATA.
Pe partea de software este compatibil cu Microsoft Windows Server 2008 R2 Foundation, Home Server, Server 2008 R2 Standard Edition, Microsoft Windows 7 şi Red Hat 5.
Despre reţelistică pot spune că are o placă de reţea Gigabit cu un port.
Mai are o sursă de 200 de W şi suportă maxim una.
Alte componente ar fi placa video de 32 de mega şi mai vine cu un pachet software numit „Optional remote manager card”.

Alternative

O alternativă românească ar fi un server Maguay Quickserver-GP cu i3.

Concluzii

HP Micro N36L este unul pentru firmele mici şi suportă undeva la 10 calculatoare (clienţi). E destul de bun și pentru cei care vor să-și găzduiască site-ul, forumul sau blogul la ei acasă.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „HP Micro N36L”

  1. Cand ai o companie mica si nu ai multi bani de investit acest PC e ideal. Cei de la HP au facut dintotdeauna calculatoare accesibile ca pret si acesta e o dovada.
    Ma gandeam sa cumpar un IBM dar pretul era dulu si nu stiu daca se renta. Am acest model de vreo 3 luni si singura problema am avut-o cu sistemul de operare in sensul ca initial nu stiam ce sa instalez pe el, dar pana la urma am instalat o distributie de Linux.

Comentariile sunt închise.