HP Hooke 580-102nq, desktop pentru gaming

Aș pute spune că sistemul desktop HP Hooke 580-102nq ar fi unul de gaming pentru că are componente bune în acest buget și mă refer la procesor și placă video. Cu siguranță, nu are cele mai bune componente pentru gaming dar nici nu cred că aveți nevoie de mai mult. Oricum, un laptop cu configurație similară costă mai mult și are un ecran mai mic. Poate vă întrebați cum de acest PC poate funcționa cu o sursă atât de mică, ei bine, procesorul e unul destul de eficient.

Sunt incluse și perifericele proprii, astfel mai economisiți niște bani. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

E construit pentru gaming dar nu-l recomand celor care vor să facă streaming pe Youtube sau alte platforme. Ideea e că un streamer mai investește pe parcurs în acel PC, iar modelul acesta nu a fost conceput pentru investiții viitoare.

Procesorul e un Ryzen 5 1400 care e foarte bun pentru jocuri, iar varianta Ryzen 5 1600 o recomand celor care vor să editeze clipuri video. Deci are și o placă de bază nouă cu suport SSD M.2, porturi USB 3.0 și de tip C. Memoria RAM instalată e suficientă și veți avea destul de mult loc pentru a stoca multe date – hard disc de 1TB.

Păreri pro și contra

E vorba de un model cu carcasă compactă și silențioasă, dar e loc de mai bine (nu se vede interiorul cum e la unele carcase). Veți putea rula cele mai noi titluri la detalii medii dar depinde și ce rezoluție vă convine. Desktopuri cu SSD oferă performanțe mai ridicate în jocuri, dar și când folosi doar aplicații office. Singurul minus al acestui desktop ar fi sursa care limitează performanțele, în sensul că nu veți putea face multe upgrade-uri.

HP Hooke 580-102nq reprezintă o opțiune pentru cei care nu se joacă foarte des jocuri, deci nu au pretenții mari. Pe acesta puteți viziona conținut de calitate dar aveți nevoie și de un monitor corespunzător. Pentru acesta aș alege un monitor multimedia IPS, iar pentru gameri cele cu timp de răspuns 1 ms și refresh mare sunt alegeri bune (nu trebuie să fie neapărat IPS).

Te-ar mai putea interesa