HP Gaming Omen 15-ax202nq, laptop cu ecran IPS FullHD

HP Omen 15-ax202nq este un laptop de gaming nou care nu costă așa de mult, dacă e să-l comparăm cu cele premium. Arată foarte bine și nu am ce să-i reproșez la capitolul design. În general, laptopurile de gaming arată diferit (mai bine decât cele multimedia) și la interior sunt doar componente performante. Se poate observa că nu are chiar cele mai noi componente, de exemplu, placa video e GTX 1050 Ti care e foarte ok pentru jocuri dar nu e cea mai recentă. E adevărat că un GTX 1080 consumă mult mai mult și are nevoie de o construcție diferită.

În fiecare an vedem mai multe modele și variante pentru jocuri, însă dacă vreți ceva de ultimă generație, trebuie să fiți dispuși să dați mai mult. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Nu are orice procesor, ci unul de tip Core i7-7700HQ care e mult peste unul de tip U. Procesorul e foarte important când vreți să jucați jocuri, iar o altă componentă importantă e placa video dedicată. În cazul laptopurilor, nu puteți face decât două upgrade-uri: memorie RAM și mediu de stocare. În ambele cazuri trebuie să înlocuiți componentele instalate cu altele mai performante. Laptopul suportă până la 32GB RAM dar nu cred că are sens să depășiți 16GB, iar hdd-ul e acceptabil (puteți lua în calcul un SSD).

Chiar dacă se adresează gamerilor, acest laptop poate oferi o autonomie de maxim 11 ore în mod economic. Dotările sunt conforme cu piața și nu-i lipsește chiar nimic (are și tastatură iluminată).

Păreri pro și contra

În general, laptopurile de jocuri nu sunt atât de portabile pentru că au o construcție diferită, însă acest model are doar 2.2 kg și niște componente impresionante. Ideea e că noile configurații sunt mai eficiente, adică nu mai consumă multă energie deci nici nu mai degajă atâta căldură.

HP Omen 15-ax202nq poate concura cu orice laptop de la concurență care se află în același buget, dar nu sunt mulți producători care oferă astfel de soluții pe piața din România. Alte laptopuri care-mi plac și nu sunt chiar atât de scumpe sunt Acer Predator și Asus RoG. Pentru doritori, am pus un clip cu performanțele unui laptop similar.

Te-ar mai putea interesa