HP G62-b90EQ

În acest review, voi scrie despre acest laptop HP G62-b90EQ cu procesor Intel Pentium Dual Core P6100 la o frecvenţă de 2.0 GHz. Preţul este undeva la 1200 de lei, cam acelaşi cu HP G62-b50SQ. Consider că este unul modic, deoarece este un laptop pentru jocuri datorită plăcii de 512 de la ATI şi memoriei RAM de 3 GB. Este un model nou recent apărut şi merită cumpărat.

Poze

Capac
Ecran

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Plusuri şi minusuri

Amândouă arată la fel, numai culoarea diferă, modelul din acest articol este negru iar celălalt este gri. O mică diferenţă între cele două este şi hardul, care la acest model este de 320 GB de aceea preţul este şi cu 20 de lei mai mic. Acum, rămână la alegerea fiecărui, care este cel mai bun dintre cele două. Din păcate, nu vin cu tastaturi numerice.

Specificaţii tehnice

HP G62-b90EQ are un preţ de 1.200 lei şi are procesor de la Intel model dual core P6100, cu frecvenţă de 2 GHz, cache de 3MB şi tehnologie 32nm. Ca resigilat preţul ar fi cam cu vreo 200 de lei mai mic.

Ecranul BrightView de tip LCD cu tehnologie LED are o rezoluţie de 1366 cu 768 pixeli şi o diagonală de 15,6 inci. Memoria RAM de tip DDR3 de 3 giga are o frecvenţă de 1066Hz şi este dispusă pe două sloturi şi poate fi mărită până în 4 giga maxim.

Hard disk-ul de tip SATA 2 are o capacitate de stocare de 320 de giga la o viteză de 5400 de rotaţii pe minut şi este unul silenţios şi rece. Acest model vine cu două plăci video una integrată şi alte dedicată. Cea dedicată este ATI 5470 care are o memorie video de 512 MB, Pixel Shader 5.0 şi suport DirectX 11. Cea integrată Intel HD Graphics are suport HD pentru filme de tip 720p şi are ca avantaj faţă de cea dedicată faptul că are un consum redus de energie şi nu se încălzeşte, numai că se foloseşte de memoria RAM. Deci evitaţi să folosiţi ambele plăci, că altfel veţi rămâne fără memorie RAM liberă.

La capitolul multimedia, acest laptop HP G62-b90EQ are unitate DVD, difuzoare integrate, cameră web şi cititor de carduri. La capitolele conectivitate şi porturi, are port HDMI, conector VGA, microfon incorporat, VGA, 3 USB-uri, reţea RJ-45 şi Wi-Fi. Acest model vine cu sistem de operare Linux.

Autonomia bateriei de 6 celule este cuprinsă în intervalul 4 -6 ore (4 ore pentru jocuri sau aplicaţii şi 6 ore pentru browsing).

Concluzie

Dacă nu aş avea deja un laptop mi l-aş lua pe acesta sau pe cel de culoare gri, motiv pentru care recomand acest laptop HP G62-b90EQ pentru că este nou şi bun. Chiar şi pentru gameri datorită performanţelor ridicate, astfel detaliile jocurilor pot fi date chiar şi la maxim, depinde de joc.

Lasă un comentariu