HP G62-b50SQ

Acest laptop HP G62-b50SQ vine ca o alternativă mai puternică cu procesor Intel la laptopul HP G62-a05SQ. La mometul actual se află pe locul doi în topul celor mai vândute laptopuri, deoarece este ieftin şi perfromant în acelaşi timp, deci are un raport calitate/preţ foarte bun. Preţul lui G62-b50SQ e undeva la 1.200 lei şi nu cred că este mult din moment ce este un laptop foarte performant (merg şi jocurile) şi foarte bine construit.

Aspectul este unul reuşit deoarece laptopul seamănă un unul de la Apple… probabil şi datorită faptului că are culoarea gri… ceea ce mie îmi place. Există şi astfel de modele de culoare neagră, dar eu am reţineri faţă de această culoare.

Poze

Deschis
Semi închis

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţiile tehnice

G62-b50SQ are procesor P6100 oferit de Intel, cu tehnologie 32nm, frecvenţă de 2GHz şi cache de 3MB. Ecranul are o diagonală de 15,6 inci de tip LCD cu tehnologie LED, are o rezoluţie maximă de 1366 cu 768 pixeli şi BrightView, pentru o claritate mai bună a imaginilor.

Memoria RAM este de 3 giga de tip DDR3 şi poate fi mărită la 4 giga deoarece este dispusă pe două sloturi. Dar cred că 3 giga este suficientă, deoarece are o frecvenţă de 1066Hz.

Hard disk-ul de tip SATA 2 are un spaţiu de stocare de 500 de giga, cu o viteză de 5400 de rotaţii pe minut, nu se încălzeşte şi este unul silenţios. Nu cred că este nevoie de o înblocuire a acestuia pentru că estre suficient de mare şi mulţi nu prea au ce face cu atâţia giga, de exemplu dacă l-aş avea eu nu cred că a folosi mai mult de 150 de giga din spaţiul de stocare.

Acest model G62-b50SQ vine cu două plăci video, una integrată şi alta dedicată. Cea integrată este Intel HD Graphics şi este una foarte bună deoarece cu ajutorul ei puteţi rula filme HD sau de 720p şi are un consum redus de energie, mărindu-ţi autonomia laptopului poate chiar cu 30% în comparaţie cu cea dedicată. Cea dedicată, ATI 5470, este una nouă deoarece are suport pentru DirectX 11 şi are Pixel Shader versiunea 5. Memoria video este de 512 MB pe 64 de biţi, şi se descurcă foarte bine în jocuri.

La capitolul multimedia, pot spune că G62-b50SQ stă destul de bine deoarece are cititor de carduri, cameră web, unitate DVD. două difuzoare incorporate şi tehnologie Altec Lansing.

La capitolele porturi şi conectivităţi, HP-ul are intrare audio, conector VGA, port HDMI, 3 USB-uri, reţea RJ-45 şi Wi-Fi.

Autonomia acumulatorului de 6 celule este undeva la 3-4 ore depinde dacă jucaţi jocuri ea este undeva la 2-3 ore, iar dacă navighaţi pe Internet este undeva la 4 ore cu luminozitate setată spre minim.

Greutatea acestui HP e undeva la 2,2 kilograme, şi se situează printre cele mai uşoare laptopuri.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri: design original foarte reuşit, are autonomie ridicată şi este un model fără probleme hardware.

Ca minusuri: putea fi ceva mai ieftin, nu are tastatură numerică, iar capul se deschide destul de greu.

Concluzie

Nota pe care i-o acord acestui laptop HP G62-b50SQ este 10, datorită aspectului (de Mac), performanţei (placă video de dicată, procesor bun şi RAMi suficienţi), autonomiei (datorată procesorului Intel) şi preţului modic.

Te-ar mai putea interesa

8 comentarii la „HP G62-b50SQ”

  1. Dap, la eMAG a fost la 2000 de lei ca resigilat, fără niciun defect. Dar, dacă cineva vrea să şi-l cumpere nu se uită la 300 de lei… părerea mea.
    P.S.: Uite aici http://bit.ly/gKB0ev un (sunt 3, dar numai unul e fără defecte) Asus K52JE-EX095D cu specificaţii similare la 2099 lei ca resigilat.

  2. Dacă-l foloseşti pentru jocuri el se încălzeşte la o temperatură medie maximă de 32-36 de grade, iar pe centru sus cu vreo 6 grade mai mult. Iar dacă te interesează luminozitatea ecranului, stânga sus 155, stânga jos 149, centru 160, dreapta sus 177 şi dreapta jos 157 (cd/m pătrat).

  3. Laptopul asta l-am cumparat si eu de pe emag ! Sunt foarte multumit de el , nu am avut nici un fel de problema si din punct de vedere tehnic este unul dintre cele mai reusite laptopuri facute de acest producator „HP”… despre pret ii dau dreptate in primul rand lui „saracie” acelas pret am dat si eu pe el , iar in al II-lea rand iti dau si tie dreptate „nasule” .. la un asa laptop nu cred ca se pune nimeni in fund pentru 300 lei 😀 !! cat mai mult si cat mai bune de acum inainte !!

  4. da super laptop la super pret fata de celelalte marci de laptopuri care nu ofera ce ofera acesta la pretul acesta.

  5. Am si eu model HP g62. Il am de 7 luni.Dar ma ingrijoreaza ceva. Imi urca temperatura la placa video la 65,la jocuri 70-80. stie cineva, este normal?La voi care sunt temperaturile?multumesc

Comentariile sunt închise.