HP Envy x2 11-g001en

Laptopul HP Envy x2 11-g001en nu e primul laptop convertibil de pe piață în special dacă luăm în considerare și cele cu Android. E o alternativă mai bună la un ultrabook cu touchscreen deoarece e mai ieftin. Prețul scăzut se datorează și procesorului care e un Intel Atom, deoarece pe unele tablete vedem Tegra 3 care e un Quad Core. Dar pentru utilizare office nu e mare diferență de performanță având în vedere că și acesta are SSD și 2GB RAM. Tastatura sa e una de tip stație de andocare și astfel o puteți să o lăsați acasă deoarece pe parcursul călătoriei, cea virtuală e mai ușor de folosit. Însă dacă vreți un plus de funcționalitate și o autonomie mare, vă recomand să o folosiți deoarece are o baterie integrată. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Indiferent cum doriți să-l folosiți, ecranul cu touch-screen e funcțional tot timpul iar touchpadul oarecum devine inutil. Sunt curios cât va ma dura până-l vor elimina.

Laptopul
Laptopul
În mod tabletă
În mod tabletă

Specificații tehnice

Are un procesor Intel Atom Z2760 de 1.8 GHz care e un Dual Core bun și care e numai bun bun pentru tablete. Ecranul său e de 11.6 inci e suficient de mare pentru navigare și aplicații deoarece are o rezoluție 768p. Pe partea de memorie are o capacitate de 2GB DDR2 și un SSD de 64GB. Chiar dacă nu e foarte mare, puteți opta pentru un hard disk extern. Placa video e Intel HD Graphics care se descurcă decent pentru vizionarea de filme 720p.

Ca și dotări prezintă: cameră web HD, difuzoare Beats Audio, HDMI, USBuri etc. Are un finisaj interesant pe argintiu iar tableta/ecranul are o ramă neagră lucioasă. Acesta are două baterii de 2 celule, una în tabletă și una în tastatură, astfel autonomia poate atinge circa 12 ore (7 ore în mod tabletă).

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie mare, Windows 8, e convertibilă, fiabilă, bluetooth, cameră web HD cu filmare 1080p, SSD și ecran HD.

Minusuri: un Tegra 3 era mai bun.

Concluzie

Acest HP Envy x2 e unul dintre cele mai noi laptopuri de pe piață și care bineînțeles vine cu un sistem de operare corespunzător. Îl recomand celor care nu vor neapărat o tabletă deoarece nu oferă o utilitate office, iar acesta e unul de tip 2 în 1. Jos am pus o prezentare a unui model similar și cu siguranță vor fi disponibile și alte configurații.

Te-ar mai putea interesa