HP Envy 6-1126ea

Pentru cei care vor un laptop superb cu performanțe superioare le recomand un HP Envy 6. Modelul de față – HP Envy 6-1126ea – e unul cu arhitectură AMD (procesor A6 și cip grafic AMD Radeon HD 7500G) și vine ca o alternativă la Envy 6-1120sq care are i5. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar Windows-ul e preinstalat. Poate vă întrebați cum de acest laptop/ultrabook e așa de ieftin, iar răspunsul e deoarece vine cu placă video integrată. Placa grafică e una similară cipului 610M de la Nvidia, deci jocurile vor merge destul de bine. 😉

Poze

Se poate observa că e un model negru, iar ecranul său e unul de 15,6 inci cu rezoluție HD+ care e numai bun la vizionarea filmelor HD ori Full HD. Cipul grafic integrat în procesorul APU A6-4455M e capabil de a reda fluent filmele Blu-ray, iar dacă vreți să le vedeți mai mari atunci puteți conecta un ecran extern la portul HDMI.

Din față
Tastatura

Specificaţii tehnice

Vine cu un procesor A6 de tip dual core, iar grafica e una integrată fiind reprezentată de un cip AMD Radeon. RAMii maximi admiși sunt 16GB, iar sistemul are instalați 4GB. Referitor la RAM, eu cred că 4 giga e mai mult decât suficient.
Autonomia e una de undeva la maxim 6 ore în condițiile în care laptopul are un acumulator cu 4 celule. Iar portabilitatea e una bună mulțumită bateriei care ție mult, dar și greutății care e de puțin peste două kilograme.

Păreri pro şi contra

Pro: portabilitatea e bună; performanțele sunt superioare; designul e unul foarte reușit; vine cu Beats Audio pe partea de sunet; nu are tastatură numerică, iar acest lucru e un mare plus în opinia mea deoarece tastele nu sunt deloc înghesuite; vine cu Windows 8 preinstalat și asta-i bine din moment ce laptopul nu are unitate optică; vine cu porturi noi cum ar fi USB 3 și HDMI, iar segmentul business cred că va fi încântat de conexiunea bluetooth.
Contra: nimic.

Concluzie

Acest Envy e pentru acei care sunt atrași de tehnologia celor de la AMD și se poate spune că vine ca o alternativă mai ieftină la modelele cu Intel. Dacă vreți să vă faceți mai bine o părere despre cum arată atunci vă recomand clipul de alături care e un excelent preview al laptopului.

Te-ar mai putea interesa