HP ENVY 6-1030eq

HP ENVY 6-1030eq e un ultrabook ori sleekbook de la HP care e foarte vândut datorită prețului mic și a facilităților oferite. Vă asigur că la acești bani nu o să găsiți nimic mai bun deoarece acest HP ENVY 6 are procesor i5-3317U (Ivy Bridge), 6GB memorie RAM, SSD și placă video AMD Radeon HD 7670M care-i numai bună la jocuri. La acești bani… are un preţ bun Vezi prețul special de azi » aș integra laptopul în categoria premium gaming.

Poze

Din imaginile de alături vă puteți face o oarecare părere despre laptop cum arată, iar la final e un preview video care prezintă scula mai în detaliu. Chiar dacă e ultrabook, trebuie știut că ecranul e de 15 inci, iar tastatura e una foarte ergonomică, neavând partea numerică în dreapta. Mărimea acestui aparat e una normală și asta e datorită faptului că are o baterie cu 4 celule… care ține foarte mult.

Din față
Tastatura

Specificaţii tehnice

HP ENVY 6-1030eq este un PC portabil de ultimă generație care vine cu toate facilitățile care ți le-ai dori de la un laptop/ultrabook. Procesorul i5 îți va furniza puterea de care ai nevoie pentru orice tip de sarcină, iar cipul AMD Radeon 7670M cu memorie dedicată te va ajuta la jocuri deoarece e unul cu memorie dedicată. Vine cu Windows și asta-i un lucru bun din moment ce nu are unitate optică și OS-ul s-ar fi putut instala doar de pe o memorie USB.

Păreri pro şi contra

Pro: arată bine; prețul nu e deloc mare; vine cu o garanție bună și prin bună mă refer la faptul că se poate mări la mai mulți ani; procesorul e unul de top în momentul de față; are multă memorie RAM care poate fi mărită la mia mult; vine cu un HDD mare, iar SSD-ul o să te ajute să accesezi diferite informații mai rapid.
Contra: era interesant dacă ecranul său era Full HD ori retina.

Concluzie

HP Envy Sleekbook 6 1030eq e un model apărut pe la jumătatea lui 2012 și vine ca o alternativă la ultrabook-urile scumpe având toate dotările de care cineva are avea nevoie. Nu arată deloc rău, iar din clipul de alături se poate vedea acest lucru. Am putea spune despre acest notebook că ar fi bun și pe post de laptop business deoarece are o baterie care ține mult, iar porturile sunt numeroase (bluetooth, HDMI, USB3 etc).

3 comentarii la „HP ENVY 6-1030eq”

 1. Ma intereseaza sa cumpar acest model de laptop si trebuie sa stiu exact daca are un SSD si HDD separat, nu hibrid. Este adevarat sau nu? Pe internet nu am gasit prea multe, unii spun ca este hibrid altii ca sunt separate, ma intreb… intr-un laptop asa subtire si de 15, unde ai putea sa pui doua harduri?

  De ce intreb asta? Pentru ca mai tarziu vreau sa extind SSD pana la 64-80 poate chiar 90 in functie de buget.

  Multumesc de raspuns

 2. Ai dreptate, într-un laptop așa de subțire nu au cum să încapă două harduri. E vorba de un SATA și de un modul flash integrat de tip NAND (Nand flash module).

 3. trimis de Catalin la data de 2012-10-02 13:10:52
  Modelul vine cu un HDD si un SSD separate. Trebuie retinut urmatorul aspect foarte important, SSD-ul de 32GB (interfata mSATA) poate fi folosit numai ca zona de cache, in care sunt incarcate aplicatiile si fisierele cele mai des folosite de catre utilizator. (SSD-ul este pus pentru ca ultrabook-ul sa lucreze cu tehnologiile Intel Rapid Start si Intel Smart Response).
  Pe acel SSD nu se poate instala niciun sistem de operare.

Lasă un comentariu