HP ENVY 4-1103ea

Ultrabookul HP ENVY 4-1103ea e cel mai nou din seria sa și care aduce o nouă caracteristică utilă – touch screen (ecran care acceptă gesturi). Având în vedere noua interfață a sistemului de operare Windows 8, era și timpul să vedem un astfel de ecran și pe HP-uri. SUnt alți producători care au luat-o înainte cu această tehnologie nouă pentru laptopuri (Asus cu seria Vivobook). Chiar dacă ar fi modele care ar putea fi potențiale alternative, nu toate oferă o calitate audio așa de bună și un design ca a acestui ultrabook. Prețul său nu e chiar de neglijat și poate fi luat în rate fixe. Acest ENVY 4-1103ea are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Tastatura

Specificaţii tehnice

Procesorul Core i5-3317U e un Ivy Bridge decent deoarece e performant și are o frecvență scăzută. Astfel că bateria de 4 celule de tip Li-Po oferă până la 5 ore și ceva de autonomie. Deci chiar dacă are doar 4 celule, oferă o autonomie decentă și e ușoară. Din codul său se observă că are un ecran de doar 14 inci. Nu e unul obișnuit ci unul cu ecran tactil și e de tip HD care e destul de bun pentru vizionarea de filme.

Memoria sa poate fi upgradată la 16GB dar și așa nu prea aveți ce face cu 8GB (4+4GB). Pentru un laptop de tip office, aveți suficient pentru un multitasking excelent. Pe lângă hard diskul din el, are și o memorie flash de tip 32GB. Acel SSD e ideal pentru sistemul de operare și aplicații instalate (vor porni instantaneu datorită timpului de acces mic). Placa video Intel HD 4000 nu e bună pentru jocuri doar pentru utilizare office sau vizionarea de filme.

Dotările sale speciale sunt următoarele: difuzoare+subwoofer, cameră web HD, HDMI, USB 3.0, bluetooth, baterie de 4 celule etc. Cu acestea poate fi un bun media player portabil. Această baterie e destul de bună deoarece oferă o autonomie peste medie.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: construcție robustă, Windows 8, touch screen, autonomie suficientă, sonorizare excelentă și aspect plăcut.

Minusuri: nu e prea accesibil.

Concluzie

Acest HP ENVY 4-1103ea e un ultrabook de ultimă generație care se adresează celor care nu vor o tabletă cu Windows 8 deoarece nu e chiar accesibilă și deci veți ieși doar mai scump (ultrabook +tabletă). Jos am pus un clip cu un model asemănător:

Te-ar mai putea interesa