HP ENVY 17-ch1002nq review

HP ENVY 17-ch1002nq e un laptop din categoria multimedia pentru acele persoane care doresc un înlocuitor desktop pentru acasă. Din codul produsului vă puteți da seama că e vorba despre un aparat cu ecran de 17 inci, lucru care-l va face foarte bun pentru filme și navigat pe Internet. De asemenea acesta va fi apreciat și de cei care lucrează cu mai multe ferestre.

Laptopul de față vine cu un procesor i7 1195g7 care a apărut la jumătatea anului 2021 și coate 10.952 puncte la cpubenchmark. Iar, pentru a putea fi utilizat de la prima clipă are preinstalat sistem de operare Windows 11.
Din poza de alături se poate vedea că aparatul e unul de culoare argintie.

Ca aspecte pozitive aș putea enumera culoarea plăcută, ecranul clar și memoria RAM de 16 giga. Culoarea e una deschisă și în acest fel putem spune că ne scoate din monotonia laptopurilor negre care sunt și sobre.
În privința memoriei RAM trebuie scris că aceasta e de 16 giga, iar din această cauză nu mai trebuie pus mai mult. Ar mai trebuie adăugat și că stocarea e una pe SSD cu capacitate de 1TB.

Sunt și unele dezavantaje la acest model, cel care iasă cel mai mult în evidență e faptul că are o portabilitate medie. Acest lucru face ca laptopul să fie mai mult care să fie utilizat pe birou decât dus în geantă. Mai exact, are o greutate de circa 2,5 kilograme, iar bateria ține maxim 9 ore.
Un alt dezavantaj e că nu are placă video cu memorie dedicată, ci una integrată în procesor. E vorba despre un cip Intel Iris Xe.

Concluzia mea legată de acest laptop e că merită banii dacă vreți o soluție office-multimedia cu ecran de 17 inci.

Te-ar mai putea interesa