HP Envy 17-ae100nq, desktop replacement de 17 inci

HP Envy 17-ae100nq e un laptop de generație nouă dotat cu procesor i7 din generația a opta, ecran IPS de 17,3 inci și placă video discretă GeForce MX150.

E disponibil la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un aparat care nu doar arată bine, ci și unul care are tehnologie nouă precum și sistem de operare preinstalat (Windows 10). Din imaginea de alături puteți vedea că laptopul nu e foarte diferit vizual comparativ cu modelele de 13 sau 15 inci.

Lucruri pozitive

Cel mai bun lucru la acest model e că are un ecran mare de 17,3 inci. Nu doar că are o diagonală mare, dar și rezoluție 4K la un panel IPS.
Procesorul e unul quad core cu voltaj scăzut, fiind vorba despre un i7-8550U din generația nouă. E un CPU foarte performant similar modelelor de pe desktop.
Stă foarte bine la capitolul ergonomie întrucât are tastatură iluminată și completă (inclusiv cu partea numerică din dreapta).
Pentru stocare se folosește de un SSD de 512 giga așa încât să aveți spațiu suficient și acces rapid la informație.
Placa video e o Nvidia GeFroce MX150 cu memorie dedicată de 4GB. Iar, pentru că am menționat cuvântul memorie trebuie spus că laptopul are 8GB memorie DDR4.
Conectarea la net se poate face prin LAN Gigabit sau wireless ac.
La capitolul comectivitate și porturi stă foarte bine având bluetooth 4.2, card reader, 4 USB-uri și un HDMI… printre multe altele.

Lucruri negative

Pentru a face notebook-ul mai ieftin s-ar fi putut pune un SSD de 256GB.
Portabilitatea e modestă cu o greutate de 2,9kg și o baterie care ține vreo 6 ore (producătorul specifică 9 ore).

Concluzie

HP Envy 17-ae100nq e un laptop al anului 2018 pentru cei interesați de un desktop replacement. Ecranul de 17 inci nu e bun doar la browsing, ci și la vizionat filme, iar dacă acest ecran vi se pare prea mic atunci puteți conecta un monitor ori TV la portul HDMI.
Din preview-ul video alăturat puteți vedea mai bine cum arată acest model.

Te-ar mai putea interesa