HP ENVY 14-eb1000nq, laptop mic cu Intel Core i7

HP ENVY 14-eb1000nq este un model recent lansat pentru cei care vor mai multă performanță de la un laptop mic. Configurațiile cu Intel sunt diferite și ceva mai scumpe dacă vorbim de Core i7. Procesoarele de pe laptopuri au plăci video integrate destul de decente, însă pot fi și dedicate (RTX 3050). Evident că nu vor funcționa simultan ci comutarea se va face automat când e nevoie de un plus de performanță sau autonomie. Astfel că se va activa cea NVIDIA când rulați programe profesionale de editare, clipuri video sau jocuri.

Alternative sunt laptopurile cu procesoare Intel și plăci video ceva mai performante. Bineînțeles, prețurile sunt ceva mai ridicate. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Procesor cu patru nuclee prezent pe acesta este un i7 11390H cu specificații foarte bune și o placă video Iris Xe. Prezența plăcii video dedicate este oarecum ciudată pe un astfel de laptop, însă sunt programe care cer o așa placă. Nu l-aș recomanda pentru gaming deoarece nu a fost conceput pentru așa taskuri. Mai bine optați pentru un HP OMEN 15-en1007nq, care are la interior un sistem de răcire mai eficient.

În rest, are o memorie RAM decentă, adică nu trebuie să puneți încă o plăcuță și nici spațiul de stocare nu este chiar mic. Totuși, vorbim de o componentă de ultimă generație care se montează destul de ușor și ocupă puțin spațiu la interior. De aceea laptopurile au devenit mai subțiri, ușoare și eficiente. Să nu uităm că și bateriile au scăzut în dimensiuni, astfel că una cu 3-4 celule face facă cu brio. Însă când vorbim de laptopuri de gaming, e nevoie de una cu 6 celule sau chiar mai mare.

Concluzie

Oferă o configurație de top pe un laptop mic, ecran IPS 2.2K cu luminozitate mare, suficient spațiu pentru stocare, multitasking bun, port cu Thunderbolt v4, HDMI 2.0 (conectare la televizor 4K 60p), tehnologie Wifi ax, tastatură iluminată pe o singură culoare (nu este RGB ca la cele de gaming), cititor de amprente pentru autentificare sigură și rapidă. HP ENVY 14-eb1000nq oferă destul de multe, chiar și Windows 11 a să vă bucurați de cea mai bună experiență.

Te-ar mai putea interesa