HP Envy 13-aq1014nq, laptop cu procesor pe 10 nm

Laptopul din imaginea de jos se numește HP Envy 13-aq1014nq și reprezintă o soluție office/business elegantă. Din lateral se vede foarte bine că are un design subțire iar partea inferioară e ușor ridicată, astfel că e mai ușor de scris la tastatură. La prima vedere pare a fi un model mic, însă ecranul e satisfăcător de mare – 13.3 inci (reiese din nume). Greutatea sa e de numai 1.1 kg care e satisfăcătoare și nu veți simți nevoia unei tablete cu Windows 10.

Modelul acesta vine cu Windows 10 preinstalat și discutăm de varianta Home care e acceptabilă. Hardware-ul său e același ca la oricare alt laptop, doar că e vorba de o construcție mai redusă. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Configurația sa are un procesor i7-1065G7, memorie RAM de 8GB și SSD de tip M.2 cu capacitate de 512GB. Placa video Intel Iris Plus e cea integrată și nu are memorie proprie, motiv pentru care laptopul trebuie să ofere suficientă memorie RAM, iar 8GB e de ajuns.

Datorită mărimii sale, laptopul are porturi ceva mai puține, dar sunt adaptoare în caz că vă doriți alte tipuri de porturi. Ecranul cu panel IPS are margini foarte mici și îmi place că producătorii au ales un finisaj negru pe ramă, restul laptopului fiind argintiu.

Păreri pro și contra

E prezent cititorul de amprentă care ușurează autentificarea și nu orice serie oferă această dotare. În plus e prezentă tastatura iluminată care poate fi activată oricând și pentru webcam avem kill switch. Un laptop ca acesta poate fi transportat mai ușor la locul de muncă dacă avem o geantă sau o husă, iar dotările anterior menționate sunt foarte importante dacă va fi folosit în cadrul unei companii. În funcție de stilul utilizatorului, autonomia laptopului poate fi mai mare ori mai mică, dar oricum e mai mare decât cea e unui laptop clasic.

HP Envy 13-aq1014nq are un sistem audio de tip Bang & Olufsen cu 4 difuzoare, care e tot mai des întâlnit pe laptopurile acestui brand. Poate că nu oferă cea mai mare putere, dar calitatea e una superioară și puteți conecta oricând un sistem audio wireless sau cu fir la acesta.

Te-ar mai putea interesa