HP Envy 13-aq1007nq, laptop premium cu grafică dedicată

Laptopurile premium sunt realizate din materiale ceva mai scumpe și care oferă o experiență mai bună de utilizare. HP Envy 13-aq1007nq e unul dintre acestea și are un hardware mai avansat decât restul. Pentru anumite programe avem nevoie de un procesor de tip Core i7, însă trebuie să fie unul eficient pentru a vă bucura și de o autonomie mare. Placa video dedicată de pe acesta este varianta MX250 cu memorie de 2GB care foarte popular fiind o variantă mai nouă, anterior a fost modelul MX150.

Balamaua sa face ca laptopul să aibă o poziție de scris plăcută și se vede din imaginea de jos. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Configurația acestui laptop are componente moderne cum ar fi: i7 10510U, memorie de 2400 MHz, SSD în format M.2 și GeForce MX 250. Caracteristicile speciale ale acestui sunt numeroase: kill switch pentru camera web, tastatură iluminată, WiFi Dual Band, difuzoare Bang & Olufsen și mai câteva. Față de un desktop, un laptop e o soluție mobilă foarte utilă și e ușor de transportat. Se poate folosi un mouse fără fir pentru un plus de productivitate, touchpadul e util când nu vă aflați la birou.

Păreri pro și contra

Noile procesoare Comet Lake de la Intel oferă performanțe excelente pentru cât costă și sunt fabricate pe tehnologie 14 nm. Autonomia bateriei e una foarte generoasă și e influențată de setările alese de voi (luminozitate ecran, tehnologii fără fir, iluminare tastatură), dar și de aplicațiile rulate. Marginile ecranului au scăzut și mai mult, pentru ca ecranul să fie mai bine evidențiat, iar laptopul să fie foarte ușor. Chiar dacă nu e de tip touch, prezintă o protecție de tip Gorilla Glass care împiedică formarea de zgârieturi. Tastatura e bine organizată și nu vedem taste de dimensiuni reduse, astfel că tastarea e plăcută.

HP Envy 13-aq1007nq e un model deosebit cu dotări speciale utile și le-am prezentat mai sus, iar greutatea sa e una foarte scăzută. Windows 10 e preinstalat pentru ca voi să puteți lucra pe el imediat și sunt necesare doar aplicațiile preferate care pot fi descărcate rapid de pe internet.

Te-ar mai putea interesa