HP Envy 13-aq1003nq, laptop cu i5-10210U, SSD şi Windows 10

HP Envy 13-aq1003nq e un laptop din categoria ultraportabile care se adresează celor interesaţi de ceva performant şi cu baterie care să ţină până la 20 ore. Greutatea nu e deloc mare deoarece e de circa 1,3kg în condiţiile în care diagonala ecranului e una de 13,3 kg.

Laptopul vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un dispozitiv avansat tehnologic şi cu portabilitate extremă.
Vizual se prezintă foarte bine, lucru sesizabil şi din imaginea de alături.


Păreri pro şi contra

Modelul HP Envy 13-aq1003nq e unul cu ecran de 13,3 inci care are rezoluţie FHD şi panel IPS. Aceste lucruri fac ca laptopul să fie foarte bun pentru sarcini multimedia.
Pe partea de memorie acest model se evidenţiază cu o capacitate e 8GB şi stocare pe SSD de 512 GB.
La capitolul conectivitate are 3 porturi USB, wireless ax (noul standard) şi bluetooth 5.
Pentru ca laptopul să poată vi utilizat din prima are preinstalat Windows 10. Acest sistem e unul pentru productivitate şi mult superior Linux.
Pe partea de securitate beneficiază de cititor de amprentă şi şi „kill switch” la webcam.
La capitolul ergonomie o să vă ajute foarte mult tastatura iluminată, dar şi ecranu clar din orice unghi.
Din păcate nu e un aparat 2 în 1, lipsindu-i ecranul touch.

În opinia mea acest laptop e unul foarte performant, lipsindu-i doar un cip grafic performant (cu memorie video dedicată).
Oamenii de afaceri ori persoanele interesate de un laptop cu portabilitate extinsă vor aprecia modelul acesta şi pe piaţă nu sunt prea multe alternative.
Având totul instalat o să poată fi utilizat din prima. În cazul în care întâmpinaţi probleme în browserul Chrome sau pe site-ul Youtube ar trebui să încercaţi să dezactivaţi setarea Hardware acceleration în Chrome. În felul acesta o să scăpaţi de dungi verzi, blocări ori alte probleme care ar putea apărea din cauza driverelor.
De asemena ar fi bine să lăsaţi totul aşa cum a fost instalat din fabrică, driverele de la Windows putând fi mai bune decât cele de pe net (site-ul producătorului).

Te-ar mai putea interesa