HP Envy 13-ah1005nn, laptop cu ecran glossy

Laptopul HP Envy 13-ah1005nn are o carcasă metalică și se vede doar din pozele de prezentare, iar materialele sunt de calitate superioară. Componentele unui laptop sunt foarte importante și performanțele sunt superioare dacă discutăm de componente ca: Intel Core i5 Quad Core, SSD și memorie de 8GB. Laptopurile ultraportabile sunt la fel de performant ca și cele clasice iar dimensiunile nu mai afectează scorul de performanță. Bineînțeles, mai sunt și serii de gaming care sunt folosite pentru jocuri 3D și aplicații avansate.

Îmi place că are un touchpad lat ca și ecranul, însă poate că preferați mai mult un mouse. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Vine cu difuzoare moderne care oferă o sonorizare acceptabilă, cameră web HD, porturi USB 3.1 (chiar și tip C), WiFi ac Dual Band, bluetooth versiunea 5.0, ecran modern cu panel IPS. Un ecran glossy sau lucios oferă o luminozitate mai bună, însă e greu să lucrați pe el în spații deschise sau în camere cu luminozitate mare. Există o variantă cu ecran anti-reflexiv, doar că are un preț ușor mai mare.

Păreri pro și contra

E vorba de o serie avansată care are o construcție solidă și o greutate de numai 1.3 kg. Vă puteți autentifica ușor cu ajutorul cititorului de amprentă, dar aceasta reprezintă și cea mai sigură variantă. Acesta e poziționat pe lateral în partea din dreapta lângă porturi. Mi-aș fi dorit o astfel de dotare pe toate laptopurile ca să nu mai trebuiască să introducem parola la fiecare logare pe laptop. Bateria oferă o autonomie bună pentru că avem memorie RAM cu consum redus, dar și restul componentelor nu consumă mult. E foarte important și ce setări faceți la ecran, dar și ce fel de conținut vizionați.

HP Envy 13-ah1005nn are sistem de operare destul de bun care și chiar nu vă recomand să instalați o versiune mai veche pentru că nu oferă driverele necesare pentru componente atât de noi. Aș putea spune să evitați laptopuri cu hard discuri deoarece sunt cam lente pe când cele cu SSD sunt mult mai rapide (vitezele de scriere și citire mai mari).