HP Envy 13-ah0011nn, laptop din aluminiu ușor

Laptopul HP Envy 13-ah0011nn e unul deosebit și se vede după cum arată și e ceva mai scump decât restul pentru că are o construcție metalică. Îmi plac noile ecrane care ajung aproape până în margine, astfel că raportul ecran/carcasă e mai mare. În acest caz e vorba de un IPS Full HD care oferă cea mai bună calitate video, iar unul similar regăsim și pe laptopurile de gaming. Seriile premium oferă dotări ceva mai speciale și spațiul de stocare e asigurat de un SSD.

Logo-ul arată diferit la o astfel de serie și îmi place combinația de negru cu argintiu, deoarece scoate în evidență ecranul. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».


Procesorul Intel Core i5-8250U de pe acesta e una dintre cele mai bune alegeri care le puteți face și are 4 nuclee ca și varianta de gaming. Performanțele au crescut semnificativ față e generația precedentă și vă vor fi de folos dacă folosiți aplicații profesionale sau jucați jocuri. Nu e conceput pentru gaming, pentru e foarte compact și nici nu cred că l-ați dorit pentru astfel de taskuri.

Poate fi folosit ca un desktop doar că e mult mai compact și nu veți avea foarte multe cabluri prin jur. Pot fi folosite chiar și tehnologii fără fir în cazul unor periferice sau dacă vreți să vă conectați la internet mai rapid.

Păreri pro și contra

Laptopul arată foarte bine, e prezent cel mai nou procesor Core i5, autentificare cu amprentă, tastatură iluminată, autonomie mare în mod economic, WiFi ac Dual Band, porturi USB rapide și multe altele. Prin USB tip C se pot transfera date de până la 5 Gb/s, se poate alimenta laptopul și chiar se poate folosi un adaptor pentru ieșire DisplayPort (redare 4K pe TV sau monitor). Un SSD nu oferă mult spațiu de stocare, dar acestea au performanțe mult peste cele ale unui HDD clasic (cele hibrid sunt excluse).

HP Envy 13-ah0011nn vine cu Windows 10 preinstalat pentru ca voi să-l folosiți imediat după achiziție. Bineînțeles, mai trebuiesc instalate anumite programe dar nu va dura mult cu o așa configurație.

Te-ar mai putea interesa