HP EliteBook Revolve 810, laptop convertibil din clasa business

HP EliteBook Revolve 810 e un gadget deosebit deoarece e o combinație între un laptop și o tabletă. Spre deosebire de cele Envy, acesta nu are un ecran detașabil și unul ce poate fi înclinat ori rotit după preferințe. Are un design plăcut dar și robust, dar e normal să fie așa pentru un laptop business (e realizat pentru cei ce călătoresc și vor portabilitate, funcționalitate dar și performanță). Îmi place că are și un touchpad, dar nu e unul foarte generos, de aceea e mai bine să folosiți touchscreen-ul pentru navigare ori alte sarcini simple. În aplicații office e bine să aveți un mouse, chiar și wireless deoarece laptopul vine cu bluetooth. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Am pus 2 poze orientative dar și un clip la final cu un astfel de model, dar există și variante cu i3 mai ieftine dacă nu aveți un buget chiar așa de generos (dar diferența de preț nu e chiar așa de mare).

Înclinat la 180 de grade
Înclinat la 180 de grade
Porturile din spate
Porturile din spate

Specificații tehnice

Procesorul său Core i5 e unul din generația a 3-a și datorită frecvenței scăzute, are un consum redus. Astfel bateria poate oferi până la 8 ore de autonomie de lucru. Ecranul de 11.6 inci e unul HD dar spre desoebire de alte laptopuri, e unul senzitiv deci poate fi folosit aproape ca la o tabletă.

Memoria RAM e satisfăcătoare – 8GB cu posibilitate de upgrea de la 12GB. Spațiul de stocare e și el bun având în vedere că e un SSD – 256GB. E dotat cu o placă video Intel, difuzoare stereo, cameră web HD, USB 3.0, baterie de 6 celule etc. Pe partea de comunicații are următoarele: 3G, WLAN și bluetooth.

Deasemenea am observat că are tastatură iluminată, care e foarte utilă în modul laptop. Vine cu Windows 8 versiunea Pro pe 64 biți. Dacă îl folosiți și pentru acasă, e bine să aveți și un router wireless de aici.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: modem 3G, GPS, NFC, ecran tactil ce poate fi rotit (adică folosit ca și o tabletă), Windows 8 preinstalat,fiabilitate și eficiență în aplicații.

Minusuri: prețul.

Concluzie

Acest HP EliteBook Revolve 810 e un model destul de scump dar e justificat pentru că e vorba de un gadget care se adresează oamenilor de afaceri și nu numai. Modemul 3G e foarte util pentru cei care au nevoie de conectivitate la internet.

Te-ar mai putea interesa