HP EliteBook 8470p

Acest HP EliteBook 8470p e un laptop de tip business foarte bun și e evident din codul său care e unul superior celorlalte modele. Bineînțeles, sugerează că are o configurație excelentă și are dotări business decente: Core i7 IvyBridge, placă video AMD, Firewire, modem, cititor de amprentă, bluetooth, RJ-11 etc. Din codul său putem concluziona că e vorba de cea mai nouă serie și că e unul de 14 inci. Rezoluția sa e unul HD+ cu protecție mată, chiar dacă acesta oferă unghiuri mici de vizibilitate, cel de lângă dumneavoastră nu va putea vedea ce  scrieți sau la ce vă uitați (depinde de unghi). Dar există și protecții speciale care reduc vizibilitate din lateral. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din poza de jos se observă diferență între un alt model și cel de sus. Mă refer la dimensiuni și la faptul că acesta nu are tastatură numerică deoarece e de 14 inci. Cele de 15 inci vin cu acea tastatură numerică dar și cu o greutate mai mare.

Deschis
Deschis
Tastatura
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul acestui laptop nu e unul foarte nou dar face parte din generația a treia. E vorba de un Core i7-3520M de 2.9 GHz care e însoțită de o placă video Intel. Ecranul de 14 inci e unul HD+ de tip LCD LED cu protecție mată. E bun pentru cei care vor o imagine mai clară și detaliată. Windows 7 pe 64 de biți e numai bun având în vedere că are 4GB de RAM și nu e o oarecare memorie, ci e una de 1600 MHz. hardul de 500 oferă o viteză de procesare decentă și un spațiu de stocare generos.

Pe lângă dotările și caracteristicile menționate anterior, aș mai enumera și pe următoarele: unitate DVD, cameră web, card reader, USBuri, DisplayPort, conector andocare, WLAN și altele.  Autonomia sa poate atinge 4 ore în mod office deoarece are o baterie de 6 celule.

Pentru aplicațiile mai noi sau cele care necesită o plcă video dedicată, are o placă video AMD. E vorba de modelul Radeon HD 7570M de 1GB, care e mai bun decât GT 630M și se poate observa în clipul de jos:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are destule dotări tipice laptopurilor business, cameră web HD, hard de 7200 RPM, memorie de 1600 MHz, are modem și altele.

Minusuri: nu aduce un ecran tactil și Windows 8.

Concluzie

Acest HP EliteBook 8470pe un model mai simplu adică nu e unul dintre modele cu ecran tactil și cu Windows 8. Spun asta deoarece au apărut anumite modele din seria EliteBook care vin cu acele caracteristici. Am pus un clip cu prezentarea unui model similar ca design, deoarece configurația nu e la fel de nouă ca a celui de sus:

Te-ar mai putea interesa