HP Elite 8300 CMT

Un astfel de sistem desktop HP Elite 8300 CMT e unul office datorită configurației sale și datorită denumirii seriei – Elite. Se adresează celor pasionați de aplicații, internet și filme, dar nu și celor pasionați de jocuri. E o soluție practică pentru companii dar și pentru utilizatorii obișnuiți. Aceste tipuri de sisteme nu pot fi upgradate ușor deoarece au o sursă mică care presupune și un consum redus, dar sunt fiabile și eficiente. Din pozele de jos se poate observa design-ul său și cum arată perifericele (tastatura și mouse-ul). Însă, acel monitor nu vine cu acest desktop de aceea trebuie cumpărat ulterior. Alături de un astfel de PC e bun chiar și unul de 18.5 inci. Un astfel de de Elite 8300 CMT are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Cu monitor (nu e inclus)
Doar unitatea

Specificații tehnice

Procesorul acestui model e unul foarte performant deoarece e un Intel Ivy Bridge Core i5 – 3470 de 3.6 GHz. Acesta asigură o viteză decentă de procesare a datelor și nu cred că ar avea rost să vă îndreptați către un i7. Desktopurile cu i7 se adresează mai mult gamerilor sau celor care folosesc aplicații cu editare FullHD. Are o placă de bază decentă având rețea integrată, trei PCIuri, sunet integrat, placă video Intel și diverse sloturi (pentru două plăci video și un slot PCI Express x1). Chiar și memoria RAM e de centă chiar dacă e de 2GB deoarece are o frecvență maximă de 1600 MHz.

Chiar și HDD-ul e unul performant fiind unul SATA de 7200 RPM. Atât mouse-ul cât și tastatura vin cu fir și sunt de culoare neagră. Vă recomand Windows 7 pe 32 de biți, iar dacă vreți mai multă memorie RAM, cel pe 64 de biți e recomandat. Carcasa minitower are unitate DVD, o sursă de 320W și următoarele porturi: 10 USBuri (dinc are 4 sunt 3.0), ieșire audio, VGA, DisplayPort etc. (bineînțeles unele sunt de la placa de bază)

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: vine cu software licențiat, procesor de ultimă generație, are DisplayPort, USBuri 3.0, are un preț destul de decent, fiabilitate și carcasă bine aerisită.

Minusuri: are doar 2 GB RAM, dar un upgrade la 4GB e accesibil.

Concluzie

Acest Elite 8300 CMT poate fi upgradat pe viitor cu încă 2GB de RAM, SSD și cu o placă video pe 64 de biți, dar numai dacă doriți. Acestea sunt posibile datorită sursei care e suficient de bună.

Te-ar mai putea interesa