HP Elite 8200 CMT

Spre deosebire de alte calculatoare, acest sistem desktop PC HP Elite 8200 CMT vine și într-o configurați de gaming/multimedia. În general aceste desktopuri sunt de tip Office, însă producătorul a dorit să ofere și o soluție pentru acasă, în special pentru cei pasionați de filme Blu-Ray și jocuri. Deci există deosebiri multiple între ele (procesor, RAM, HDD). Mai precis, e vorba de trei configurații diferite la prețuri diferite, iar dacă ar fi să aleg eu una aș opta pentru cea mai ieftină cu Dual Core, însă pentru cei pasionați de jocuri, cel cu i7 și placă video dedicată e ideal. Acest Elite 8200 CMT are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Cam așa arată
Restul pachetului

Specificații tehnice

Toate cele trei configurații vine cu procesoare Intel și anume: Dual Core G620, Core i5 și Core i7. Placa de bază e aceeași pentru toate cele trei având sunet integrat, rețea integrată, placă video integrată, trei sloturi (două sloturi PCI Express x16, un slot PCI Express x1 și trei PCI), memorie RAM de 2 GB sau 4GB (în funcție de modelul ales). Acesta vă dă posibilitatea să puneți două plăci video însă sursa limitează acest upgrade fiind una de 320 W. HDD-urile sunt SATA III de 500 respectiv 1 TB la 7200 RPM. Alături de acesta veți primi și două periferice utile: mouse optic și o tastatură. Unitate are conectivitate: VGA, microfon, două PS2-uri, 10 porturi USB 2.0, LAN, DisplayPort etc. Dacă optați pentru cel cu i7 și placă video AMD, veți avea și HDMI. AMD Radeon HD 6570 e un model pe 128 de biți cu memorie de 1 GB. Nu e un model pentru gaming Full HD ci mai degrabă HD+ sau dacă nu mai scoateți din detalii.

Trebuie să specificat faptul că au Windows 7 preinstalat și deci poate fi folos chiar și la locul de muncă. Jos pot fi observate performanțele plăcii video în Skyrim și veți observa că se descurcă decent:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: aveți de ales între trei configurații foarte reușite, Windows 7 preinstalat, carcasă robustă, consum mic și periferice incluse.

Minusuri: nu toate configurațiile au card reader.

Concluzie

Acest HP Elite 8200 CMT e o recomandarea de la acest producător deoarece mai sunt și variante din seria 6200 care mi se par destul de bune însă acelea nu au Core i7 și o parte din ele vin cu Linux. Alegerea rămâne a vostră în funcție de necesități și buget.

Te-ar mai putea interesa