HP Compaq Presario CQ58-200SQ

Dacă te interesează un laptop ieftin pentru sarcini office atunci cred că acest model de HP Compaq Presario CQ58-200SQ ar fi foarte bun. Nici nu ai nevoie de mai multă performanță pentru vizionat filme, ascultat muzică ori vizionat filme, iar dacă peste ani vrei să-l îmbunătățești atunci o poți face deoarece suportă maxim 8GB memorie RAM. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » care nu e deloc mare în opinia mea, iar filmele HD vor rula impecabil.

Poze

Se poate vedea că arată identic cu CQ58-201SQ, fiind tot un model negru de 15,6 inci fără tastatură numerică. Ecranul e unul splendid datorită rezoluției de tip HD+ care va reda perfect filmele HD. Lipsa tastaturii numerice nu cred că vă va încurca cu ceva deoarece astfel tastele sunt mai bine definite, nefiind înghesuite.

HP Compaq Presario CQ58 140SQ 1
Din față
HP Compaq Presario CQ58 140SQ 2
Tastatura

Specificaţii tehnice

Laptopul CQ58-200SQ e performant deoarece vine cu procesor Celeron B830 de tip dual core și 2GB memorie RAM. Nu vine cu sistem de operare, dar dacă o să-i instalați Windows 7 o să meargă perfect deoarece Windows-ul consumă puțin peste un giga de RAM sau poate chiar mai puțin.
Datorită faptului că are o multitudine de porturi și conexiuni cred că am putea să-l considerăm ca fiind și un laptop de business pentru oamenii de afaceri care sunt la început de drum, dar au nevoie de o soluție în care să se poată baza.

Păreri pro şi contra

Pro: vine de la un brand care face aparatură premium; prețul e unul dintre punctele forte ale aparatului, fiind foarte mic; beneficiază de bluetooth, HDMI și VGA; ecranul e foarte clar; portabilitatea e una bună deoarece are o greutate mică, iar autonomia bateriei e de undeva la 2-3 ore; vine cu un web cam foarte bun.
Contra: putea avea mai mulți RAMi și Windows 7 preinstalat.

Concluzie

Dacă te interesează un notebook ieftin la care bateria să țină mult și care să nu arate rău atunci modelul de față ar fi recomandarea mea. Singura grijă legată de el ar fi instalarea Windows-ului și a driverelor aferente, dar acesta e un proces care nu durează deloc mult. Recomandarea mea ar fi să-i instalați Win 7 64 bit deoarece Win 8 e prea fresh.
Mai multe impresii legate de acest PC portabil vă puteți face din preview-ul alăturat.

Te-ar mai putea interesa