HP Compaq Presario CQ58-140SQ

Acest laptop HP Compaq Presario CQ58-140SQ e cel mai nou din din seria sa și aduce câteva îmbunătățiri estetice și hardware. Se observă suprafețele lucioase care și-au făcut apariția în zone de sprijin a palmelor dar și touchpadul e lucios. Acest aspect nu cred că influențează cu ceva decizia voastră deoarece arată cam la fel cu precedentul. Performanțele sale sunt oarecum ok deoarece e vorba de un Dual Core din seria E de la AMD. Dar nu e cea mai bună alegere deoarece viteza de procesare sau frecvența, e destul de mică – 1.3 GHz. Astfel de configurații se adresează celor pasionați de filme deoarece placa video AMD e mai bună decât cea Intel. Nu aveți nevoie de prea mulți bani și e o alternativă la un netbook, deoarece CQ58-140SQ are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Tastatura

Specificații tehnice

Oricum HD 6310 nu e o placă de gaming de aceea un laptop cu Intel e la fel de bun pe partea de performanțe grafice, însă e mai scump pentru că frecvența procesoarelor Intel e mai mare. Configurațiile cu AMD se adresează celor cu un buget redus și care nu au pretenții. Ecranul său e același și deci puteți viziona filme până la calitate 720p. Vă oferă posibilități de upgrade dar nu are rost să puneți mai mult de 4GB de RAM pe el, adică încă o plăcuță de RAM. Cât despre spațiul de stocare, e suficient deoarece e un hard de 320GB la 5400RPM.

La capitolele multimedia și porturi are dotările cunoscute sau mai bine zis, are dotările tipice pentru laptopurile accesibile. Are conectivitate atât Wi-Fi cât și bluetooth. După cum observați acest producător oferă laptopuri cu bluetooth la prețuri accesibile (ca și HP 655), care e o dotare utilă pentru cei ce folosesc această tehnologie wireless. Bateria sa oferă cam 3-4 ore de funcționare în condiții normale. Free DOS poate fi schimbat cu Windows 7 și nu recomand XP sau alte versiuni mai vechi.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie mare datorită procesorului cu frecvență scăzută și celor 6 celule, e robust, are bluetooth și vine cu multe porturi+dotări (deci e un gadget funcțional).

Minusuri: procesorul e cam depășit (un E-450 era ideal).

Concluzie

Acest CQ58-140SQ e o alegere bună dacă vă doriți fiabilitate, un laptop ieftin și nu vreți prea multă performanță. Seamănă destul de mult cu predecesorul, de aceea am și pus un clip cu acela:

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „HP Compaq Presario CQ58-140SQ”

Comentariile sunt închise.