HP Compaq Presario CQ58-100SQ

Acest laptop HP Compaq Presario CQ58-100SQ e unul de tip office foarte bun deoarece vine cu o viteză de procesare bună, multitasking decent și și e accesibil. E ideal pentru studenți elevi dar și pentru cei care vor un gadget portabil la locul de muncă. Are Windows licențiat preinstalat, deci nu mai trebuie instalate driverele. La ora actuală acesta se află la promoție, însă e destul de limită (multifuncțională inclusă cadou). Configurația sa cuprinde un procesor Intel Celeron, 2GB de RAM și un hard de 320GB. CQ58-100SQ are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Tastatura

Specificații tehnice

Chiar dacă vine cu 2GB, prețul mi se pare foarte ok pentru ce oferă, iar o plăcuță de 2GB e destul de ieftină. Procesorul său e unul Celeron B820 de 1.7 GHz dar un Pentium era mai bine venit :). Ecranul LCD LED de 15.6 inci e suficient de mare pentru vizionat filme și navigare web. Memoria RAM de 2GB poate fi mărită la maxim 8GB, dar nu veți avea nevoie mai mult de 3-4 GB. Dar și așa 2GB sunt suficienți că doar nu e un laptop de gaming.

Hard diskul e unul modest și e suficient de spațios. Placa video e una Intel care are suport HD pentru filme. Dotările sale sunt cele obișnuite, dar are și câteva dotări speciale: bluetooth și Windows pe 64 de biți. Nu e dotat cu tastatură numerică dar nici cu porturi USB 3.0. Sistemul de operare e unul foarte bun și nu vă recomand altul, deoarece e de 64 biți. Alături de bluetooth, are și tehnologie Wi-Fi, motiv pentru care vă recomand și un router wireless. Astfel, veți avea internet wireless gratuit oriunde în locuință și în funcție de alegerea făcută (un router mai performant presupune și o rază de acțiune mai mare).

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are bluetooth, preț atractiv, e la promoție, ieșire HDMI, Windows e pe 64 de biți (nu veți avea probleme la viitoare upgrade-uri ale memoriei RAM) și are un design plăcut.

Minusuri: lipsa porturilor 3.0.

Concluzie

Acest Presario CQ58-100SQ e unul dintre multe modele office de pe piață și dintre puținele care sunt și foarte accesibile. Vine cu multe porturi și dotări, dar la un așa preț nu puteți avea așteptări la prea multe. După cum știți această serie prezintă bluetooth, deci puteți să vă trimiți fișiere de pe telefon pe laptop și invers.

Te-ar mai putea interesa