HP Compaq Presario CQ57-465EQ

Laptopul HP Compaq Presario CQ57-465EQ e cel mai performant din această serie iar performanțele laptopului se datorează procesorului Core i3 din prima generație. Chiar dacă nu e unul Sandy Bridge, e mai bun decât ultimele modele Core i3. Chiar dacă vine pe culoarea neagră, seamănă mult cu modele Pavilion G6 (la interior). Spre deosebire de acea serie, acesta are doar configurații Office deci nu veți găsi un model ca acesta cu placă video dedicată. Dar dacă nu vă jucați cine știe ce jocuri, acesta e numai bun. O alternativă mult mai accesibilă e Presario CQ56-219. Însă dacă aveți nevoie de un model ca acesta, trebuie să știți că are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Capac
Deschis

Specificaţii tehnice

Vine cu un procesor destul de puternic – Intel Core i3 modelul 380M de 2.5 GHz. Deci laptopul are și o placă video integrată care oferă performanțe superioare. Aici mă refer la redarea 720p și 1080p. Dar cât timp nu are ieșire HDMI, nu prea are rost să discutăm de filme Full HD. Ecranul său HD+ e unul de 15.6 inci iar calitatea imaginii se datorează și tehnologiei de iluminare LED. La capitolul upgrade, laptopul stă destul de bine și spun asta pentru că memorie RAM de 4 GB e dispusă doar pe un singur slot. Cât despre HDD, poate fi înlocuit cu unul mai mare dar numai dacă nu vă ajunge 500GB sau dacă nu, chiar cu un SSD.

Restul dotărilor sunt următoarele: cititor de carduri, difuzoare Altec Lansing, DVD, VGA, microfon, LAN, ieșire audio, trei USBuri 2.0, WLAN, bluetooth și acumulator de 6 celule. Deci e un gadget dotat și deci putem să-l considerăm funcțional. Autonomia oferită de acest acumulator poate să ajungă chiar și peste 3 ore dacă faceți anumite setări. Placa video integrată nu e chiar așa de grozavă când vine vorba de jocuri, dar se descurcă decent în jocurile mai vechi:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: vine cu procesor Core i3, memorie RAM suficientă (poate fi chiar și mărită la 8GB deoarece are un slot liber), bluetooth, autonomie de circa 3 ore, carcasă robustă și nu are Windows (pentru a fi mai accesibil).

Minusuri: lipsa HDMI-ului.

Concluzie

Acest model CQ57-465EQ e un model reușit datorită configurației sale și dacă vă plac filmele HD, le puteți viziona chiar și pe un monitor HD conectat la portul VGA. Jos am pus un clip cu despachetarea unui laptop similar:

Te-ar mai putea interesa