HP Compaq Presario CQ57-409SQ

Chiar dacă vine cu procesor i3 380M, acest laptop HP Compaq Presario CQ57-409SQ e unul al anului 2012 care se recomandă prin performanța office excelentă și construcția robustă. E un notebook office-business și cu siguranță va fi apreciat de cei care nu sunt pasionați de jocuri, dar și de oamenii de afaceri care doresc să-și doteze angajații cu tehnică de calcul la zi. În opinia mea nu costă deloc mult deoarece are un preţ bun Vezi prețul special de azi » și pe acești bani primești un laptop cu o deosebită fiabilitate. Garanția de 12 luni nu cred că ar trebui să te preocupe prea mult pentru că există posibilitatea măririi ei la 3 ani, iar deoarece e de doar un an prețul e ceva mai mic.

Poze

Se poate vedea că arată precum modelul și că este de culoare neagră. Nu vine cu tastatură numerică, însă așa cred că o să tastați mai bine deoarece nu o să vă mai încurce prea mult tastele din partea dreaptă. Din prima imagine se poate observa că laptopul e inscripționat cu logo-ul Compaq și asta îl prinde destul de bine pe laptop.

Capac
Deschis

Specificaţii tehnice

După cum spuneam în introducere, vine cu procesor i3-380M care e un dual core. Trebuie spus și că are doar 2 giga de RAM, dar acest lucru nu cred că o să vă deranjeze prea mult dacă o să-l folosiți la sarcini de tip office. Ecranul e unul de 15,6 inci și are o rezoluție de tip HD+ care o să vă ajute la vizionarea filmelor de tip HD. Despre filmele Blu-ray la calitate 1080p trebuie spus că nu pot fi rulate de acest laptop deoarece placa video e un Intel HD cu capabilități doar HD. Bateria ține destul de mult deoarece e cu 6 celule și greutatea e una normală de circa 2,5 kilograme.

Păreri pro şi contra

Pro: arată foarte bine; prețul nu e unul exagerat; vine cu numeroase porturi utile printre care aș menționa bluetooth, HDMI și VGA.
Contra: nu vine cu OS ceea ce e un minus pentru laptopurile destinate zonei office; ecranul e unul foarte clar și asta deoarece are rezoluție mare și tehnologie de tip LED.

Concluzie

CQ57-409SQ face parte din seria CQ57 și nu am decât cuvinte de laudă despre el. Arată foarte bine și se comportă la fel de bine. Pentru a vă face o părere despre cum se prezintă vă recomand clipul de alături care e foarte bun și un preview foarte reușit.

Te-ar mai putea interesa