Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

HP Compaq Presario CQ57-407SQ

Un astfel de laptop HP Compaq Presario CQ57-407SQ e recomandarea mea pentru cei care vor o alternativă compactă la un desktop PC dar nu ar dori unul de tip All in One deoarece e foarte scump. Face parte din ultima serie, motiv pentru care și configurație e nouă. Are un B960 care e decent pentru utilizare office chiar dacă nu e ultimul model de pe piață. Probabil un minus al acestui laptop ar fi lipsa porturilor USB de tip 3.0 care ar fi presupus o viteză de transfer de 10 ori mai mare. Însă dacă nu copiați prea multe fișiere nu e chiar un minus. La prețul său ar fi fost indicat o memorie mai mare și nu una de 4 GB. Dar acel upgrade îl puteți face char și voi. CQ57-407SQ are un preț bun Vezi prețul special de azi.

Poze

Capac

Deschis

Specificaţii tehnice

Procesorul său B960 poate fi găsit pe diverse laptopuri deoarece e foarte bun iar AMD nu oferă nici o alternativă la acesta. Alături de acesta veți găsi și placa Intel HD Graphics care se va ocupa de performanțele video. Poate reda fără probleme filme 720p și unele 1080p-uri. CÂt despre jocuri, nu prea recomand deoarece nu face față jocurilor mai noi și în special dacă sunt de tip 3D.

Ecranul său are o rezoluție HD+ și deci se pot viziona filme la calitate superioară și edita fotografii sau clipuri. Însă pentru calitate Full HD vă recomand un monitor cu intrare HDMI. Chiar dacă are doar 2GB, are un slot liber pentru încă 2GB și un astfel de upgrade nu e chiar costisitor. Motiv pentru care trebuie luat în considerare și multitasking-ul va fi îmbunătățit semnificativ.

Pe partea de multimedia, comunicații și porturi are unitate DVD RW, difuzoare incorporate, card reader, cameră web, trei USBuri, VGA, HDMI, LAN,, audio, WLAN și bluetooth. Nu sunt prea multe laptopuri cu bluetooth, iar dacă aveți nevoie de această tehnologie wilress, nu văd de ce nu optați pentru acest HP. Autonomia e și ea foarte importantă însă nu depășește media de 3 ore.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: având în vedere că are Free DOS e destul de accesibil, bluetooth, procesor performant și fiabilitate.

Minusuri: are doar 2GB de RAM.

Concluzie

Acest laptop se adresează fanilor HP dar și celor mai puțin pretențioși. Cu siguranță vă gândiți la viitoare upgradeuri, iar o soluție ar fi încă 2GB de RAM și poate un SSD. Pentru a vedea cât de bine arată am pus un clip mai jos:

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu