HP Compaq Presario CQ57-383SQ

Pentru cei care doresc un laptop ieftin, pentru navigare web, filme și socializare, recomandarea mea ar fi un laptop HP Compaq Presario CQ57-383SQ care vine cu procesor Intel din a doua generație. Performanțele procesorului sunt destul de bune având în vedere că e un Pentium Dual Core model B950 care are și o placă video integrată HD Graphics 2000. O alternativă destul de asemănătoare e Presario CQ57-382SQ. Se poate observași din pozele de mai jos că e vorba de noua serie de HP-uri care aduce un logo mai reușit și un design elegant al carcasei. Cu acesta vă puteți uita la filme 480p, 720p și chiar și unele Full HD. La capitolul gaming, stă destul de rău deoarece îi lipsește placa video dedicată și deci vă puteți juca mai mult jocuri 2D sau 3D mai vechi. Preţul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Capac
Deschis

Specificaţii tehnice

Procesorul Pentium Dual-Core B950 e unul foarte bun în special că face parte din ultima generație de procesoare de la Intel. Are o frecvență de 2.1 GHz și un cache de 2 MB. Calitatea imaginii e asigurată de tehnologie de iluminare LED a ecranului LCD și de rezoluție de 1366 cu 768 pixeli. Nu cred dar nici nu prea ar avea rost să măriți memoria RAM având în vedere e deja de 4 giga lao frecvență de 1066 MHz. Are un hard disk de 500 giga și care are 5400 RPM fiind deci unul SATA. Autonomia mare și posibilitatea rulării de filme HD sunt Full HD sunt datorate plăcii video integrate care are suport HD și e integrată în procesor.

Dotările pe partea de multimedia sunt multiple: unitate DVD, difuzoare stereo integrate de tip Altec Lansing, cititor de carduri și cameră web. La acest laptop puteți conecta diverse periferice (mouse, imprimantă, flash pen, boxe etc.) datorită porturilor și ieșirilor multiple: VGA, ieșire audio, trei USBuri 2.0, microfon, LAN dar vine și cu tehnologii de comunicații (WLAN și bluetooth). Vine cu tastatură numerică, o baterie de 6 celule, sistem de operare Free DOS și are o greutate de 2.55 kilograme.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie de maxim 4 ore, bluetooth, difuzoare Altec Lansing, are un design elegant, carcasa e destul de robustă, dotări bune care vă oferă posibilitatea conectării de gadgeturi la acesta (monitor, gamepad, memorie USB etc).

Minusuri: nu are HDMI.

Concluzie

Acest laptop HP e ideal pentru cei mai puțin pretențioși și care-și doresc un laptop pentru un buget redus, dar care să vină cu o configurație destul de nouă. Jos am pus și un clip cu un model similar ca să vă faceți o idee despre cum arată:

Te-ar mai putea interesa