HP Compaq Presario CQ57-382SQ

Acest laptop HP Compaq Presario CQ57-382SQ vine ca o alternativă la CQ57-375SQ care e cu AMD. Poate vă întrebați ce ar în plus și răspunsul ar fi un procesor mai bun. În rest lipsește HDMI-ul, iar memoria RAM e tot de 2 Giga, dar se mai poate adăuga o memorie de 2. Despre procesorul modelului de față – Intel Pentium B950 – trebuie spus că e un dual core nou fiind un Sandy Bridge. Vine cu o placă integrată în cip care e numită Intel HD Graphics, dar care e mult mai bună decât ce găsești în P6200 fiind o placă bazată pe modelul Intel 2000, numai că e ceva mai slabă.

Prețul notebook-ului e mic, deoarece are un preț bun Vezi prețul special de azi » și acest preț mic se datorează faptului că are câteva lipsuri care le-am amintit anterior (memorie puțină, lipsa acelui port) și altele cum ar fi lipsa unei plăci dedicate. După costul de achiziție ne putem da seama cu ușurință că e vorba despre un laptop office foarte bun pentru sarcini zilnice și mai puțin jocuri, chiar dacă acestea vor merge decent la detalii low.

Poze

Capac
Deschis

Specificaţii tehnice

HP CQ57-382SQ vine cu un procesor B950 de la Intel care e realizat cu tehnologie Sandy Bridge și principalul avantaj al tehnologiei amintite aplicate asupra lui B950 ar fi o autonomia ceva mai mare, o placă video puțin mai bună și performanță oarecum îmbunătățită.

Dacă sunteți pasionat de filmele la înaltă definiție atunci trebuie să știți că le veți putea urmări la calitate maximă pe acest laptop deoarece placa grafică integrată e capabilă să redea conținut HD, iar ecranul e unul de 15,6 inci cu rezoluție HD. Un lucru bun legat de display e și faptul că are tehnologie LED și asta înseamnă o autonomie superioară.

Are 4GB RAM și hard de 320 și asta îl face un laptop care stă decent la capitolul memorie. Deci memorie RAM e ideală însă un hard de 500 cred ar fi fost mai bun dar cred că e bine și așa deoarece nu cred că cineva îl va folosi pentru gaming.

Notebook-ul poate fi folosit și pentru ascultat muzică având difuzoare integrate de tip Altec Lansing, iar despre filme am uitat să menționez că dacă ecranul vi se pare cam mic atunci puteți contecta un monitor extern prin conexiunea VGA.

Păreri pro şi contra

Pro: are bluetooth, autonomia e decentă, arată bine, procesorul e un model nou, iar placa grafică e capabilă de a reda fără probleme conținut video de înaltă definiție.
Contra: nu are tastatură numerică, nu are OS și lipsește HDMI-ul.

Concluzie

Modelul CQ57-382SQ de la HP este un model nou care sigur îi va încânta pe ci care vor un laptop dar nu au prea mulți bani ori pe cei care nu au nevoie de un laptop super performant. Alături am postat și un clip sau un preview pentru a vă face mai bine o părere despre cum arată modelul de față.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „HP Compaq Presario CQ57-382SQ”

  1. Pretul mi se pare mic si performantele pe masura pretului. Nu am nimic cu HP dar nu stiu de ce fac laptopuri asa de ieftine. Procesorul e OK dar hddul e depasit din moment ce sunt modele si de 750 gb si il gasesti pe majoritatea laptopurilor noi.

  2. Sa sti ca si eu am ales un model simlar si nu regret achzitia facuta deoarece dupa cum zicea un alt utilizator al laptopului merita sa iti iei un laptop facut de americani in defavoarea celor facute de chinezii de la Acer ori Sony, chiar daca cel din urma e un brand premium care are niste preturi un pic cam exagerate pentru mine.

Comentariile sunt închise.