HP Compaq Presario CQ57-382EQ

HP Compaq Presario CQ57-382EQ e un model nou alături de CQ58 și vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi ». Pe acești bani primești un notebook care unul office, adică pentru cei fără mari pretenții. Componentele sale de top sunt ecranu de 15 inci, cei 4 giga de memorie RAM, procesorul Pentium B950 și cipul grafic (integrat în procesor) capabil de a reda 720p.

Poze

Nu arată cu nimic diferit față de alte modele CQ57 și acest lucru e foarte bine deoarece această serie e una care arată foare bine, precum seria 650. Culoarea laptopului e neagră, iar tastatura numerică nu e prezentă din motive ergonomice… zic eu. Pe capac se poate vedea logo-ul Compaq și asta e un lucru interesant deoarece majoritatea laptopurilor HP au logo-ul HP, iar acesta nu.

Capac
Deschis

Specificaţii tehnice

HP Compaq CQ57-382EQ e un model decent cu un procesor B950 care are și GPU integrat ca și restul procesoarelor Intel. Acest cip e unul Intel cu capabilități HD și o să vă ajute să vizionați filme la o calitate superioară. Memoria RAM fiind de 4GB face ca laptopul să ruleze sarcini fluent, dar doar dacă o să instalați Windows 7 64 bit și driverele corespunzătoare. Dacă o să instalați Windows XP, Vista ori 7 pe 32 de bit atunci s-ar putea ca laptopul să nu vadă decât 2-3 giga de RAM și nici să nu meargă prea bine… poate chiar să se blocheze.

Păreri pro şi contra

Pro: nu costă deloc mult; arată bine având un aspect business, deci sobru; garanția poate fi mărită undeva la 3 ani, dar asta doar contra cost; greutatea e una mică; bateria ține undeva la maxim 4 ore, dar acest lucru depinde și dacă e sau nu e activat wireless-ul; vine cu bluetooth și HDMI, iar asta face laptopul unul bun pentru segmentul business.
Contra: putea avea aceeași garanție de 2 ani indiferent că e vorba de PF or PJ, dar asta cam e un lucru caracteristic majorității laptopurilor.

Concluzie

Dacă vrei un laptop cu care să intri pe Internet, să asculți muzică și pe care să te uiți la filme atunci HP CQ57-382EQ cred că ar fi mai mult decât ok. Nici nu arată rău, iar faptul că e realizat de un brand american e un alt lucru care trebuie menționat. Din preview-ul de alături se poate vedea cum arată, air despre sistem de operare trebuie știut că vine fără și de aceea eu zic să-i instalați doar Windows 7 64 bit. 😉

Te-ar mai putea interesa