HP Compaq Presario CQ57-375SQ

Laptopul HP Compaq Presario CQ57-375SQ e foarte asemănător cu CQ57-382SQ doar că e mai ieftin și vine cu tehnologie AMD. Este un laptop office capabil să redea clipuri HD fără probleme. Vine cu procesor AMD E-300 care e unul dual core și care are o placă video integrată în cip. Aceste noi cipuri sunt numite APU-uri de către AMD și cea mai mare inovație cu care vin e autonomia mult mai bună. Plăcile video integrate sunt destul de bune și ceva mai capabile decât cel Intel și sunt capabile de a reda conținut HD fără vreo problemă.

Are un preț bun Vezi prețul special de azi →. E datorat faptului că are un procesor cu performanțe decente și doar 2 giga de RAM instalați. Aceste fiind zise pot spune despre acest model că e unul dintre cele mai ieftine notebook-uri de pe piață și un best buy… în curând.

Poze

Capac
Deschis

Specificaţii tehnice

Modelul Compaq CQ57-375SQ are un procesor de doar 1,3 giga și asta nu înseamnă că e un notebook ieftin, ci unul cu consum redus de energie deoarece cu cât e mai mică frecvența cu atât e mai mare autonomia bateriei. Nu am zis despre ce model de procesor e vorba – este vorba despre un AMD E-300 care e dual core.

Procesorul și placa video din dotare – un AMD HD 6310M – nu vor avea nicio problemă în redarea filmelor 720p e ecranul HD al laptopului. Cred că ecranul de 15,6 inci va fi ideal pentru tine dacă ești un fan al serialelor de pe Internet. Mai ales că este unul realizat cu tehnologie LCD LED.

Pe partea de memorie stă decent, să zicem, deoarece are 2 giga și i se pot instala maxim 4. Iar, hardul e unul de 320 de giga cu 5400 rotații. Ideal ar fi ca laptopul să aibă 3GB dar și 2 sunt suficienți pentru ca Windows 7 să ruleze perfect.

La capitolul multimedia are difuzoare Altec Lansing (ca la laptopurile Asus), cameră web, cititor de carduri și numeroase porturi utile. Printre porturi nu se numără HDMI-ul, din păcate. La un calculator așa de ieftin ca acesta nu cred că ne putem să aibă HDMI sau dotări care le întâlnești la PC-urile scumpe.

Păreri pro şi contra

Pro: e ieftin, arată bine, iar performanțele sunt decente făcându-l un laptop office de nota 8+.
Contra: din păcate nu vine cu HDMI, tastatură numerică și n-are nici sistem de operare.

Concluzie

Dacă ești în căutarea unui laptop pentru navigat pe Internet, ascultat muzică și vizionat filme 720p atunci modelul HP CQ57-375SQ cred că ar fi o variantă de luat în considerare… una foarte ieftină. Vă recomand și un video preview.

2 comentarii la „HP Compaq Presario CQ57-375SQ”

  1. Da vrei un laptop simplu si ieftin atunci acest Compaq nu o sa te dezamageasca deoarece eu il am de 3 luni si mi-a dovedit de ce lumea prefera HP peste Acer ori Asus. Laptopruile amintite anterior sau producatorii amintiti mai inainte sunt asiatici pe cand HP si Dell sunt americani si stim cu totii ca americanii si asiaticii fac numai lucruri de calitate.
    Cand am vazut ca e asa pe negru am fost putin sceptica dar prietenul meu m-a lamurit sa-l iau fara sa ezit deoarece ma va ajuta foarte mult. Acum ca il am de ceva timp nu pot spune ca m-a lasat la greu insa nu arata la fel de bine ca modelele mai scumpe.

  2. Te felicit pentru alegerea facut deoarece si eu am unul foarte bun in opinia mea si nu regret ca am renuntat la ideea de a lua un Acer care costa tot atat dar era ceva mai performant.

Lasă un comentariu