HP Compaq Presario CQ56-204SQ

Acest laptop HP Compaq Presario CQ56-204SQ e unul dintre cele mai accesibile laptopuri şi deci e o alternativă eventuale netbookuri. Vine ca alternativă mai bună la vechiul Presario CQ56-219. Având în vedere că e un model ieftin, bineînţeles e pentru utilitate office şi nu pentru jocuri în special că are doar o placă video integrată. La un aşa buget doar laptopurile cu procesoarele AMD APU pot face „minuni” în jocuri. Cu acesta puteţi sta pe internet destul de mult datorită unei autonomii decente de peste 4 ore şi viziona filme chiar şi HD. Cu ajutorul ieşirii VGA puteţi conecta un monitor sau chiar şi un televizor pentru a viziona filme în caz că vi se pare cam mic ecrnaul de 15. Prețul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis 3
Ecran

Specificaţii tehnice

Procesorul vine de la Intel şi e un Celeron Dual Core de 2.1 GHz şi e vorba de modelul T3500 cu cache de 1 MB. Capacitatea memoriei RAM e de 3 giga la o frecvenţă de 800 MHz deoarece e una de tip DDR2. Deci puteţi instala lejer un Windows 7. Ecranul LCD LED vine cu rezoluţie bună HD+ la o digonală de 15.6 inci. Hardul e destul de bun fiind unul SATA de 320 de GB. Placa video integrată e Intel GMA 4500 şi nu e o placă nouă dar care poate reda doar filme HD şi jocuri destul de simple.

Pe partea de comunicaţii, porturi şi multimedia are următoarele dotări: WLAN, LAN, microfon, ieşire audio, trei USBuri 2.0, VGA, cameră web, difuzoare stereo şi DVD. Deci dotările sunt multe şi diverse, multe dintre ele vă vor fi de folos şi aici mă refer în special la USBuri. Sistemul de operare e Free DOS, care e unul gratuit şi poate fi şters uşor pentru instalarea unui al sistem de operare. Deci performanţele sale pot fi comparate cu ale unui mini laptop, doar că acesta are un ecran mai mare.

Păreri pro şi contra achiziţiei

Plusuri: autonomie undeva la 4 ore şi ceva, cântăreşte doar 2.55 kilograme, carcasa e destul de robustă, preţ modic şi vine de la un producător bun.

Minusuri: memoria RAM e DDR2 şi nu are cititor de carduri (dar sunt mulţi care nu-i văd utilitatea).

Concluzie

HP CQ56-204SQ e un model Office decent dacă aş face un raport perfprmanţă/preţ şi cred că sunt mulţi ca şi l-ar dori. La un aşa preţ există alternative şi din seria CQ57 care arată puţin mai bine şi au configuraţii bune.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „HP Compaq Presario CQ56-204SQ”

  1. Am apucat sa-mi iau si eu un astfel de laptop HP cu ocazia promotiei Black Friday si nu am ca sa-i reprosez la un pret de 1099 lei. Decat un netbook mai bine un astfel laptop ins special pentru navigare web, filme si mess. La netbookuri ii nasol ca are touchpad mic si tastele sunt destul de inghesuite. Oricum a mertat sa ma trezesc la 5 dar s-ar putea sa mai fi ramas si alte laptopuri faine doar ca acesta a fost cel mai ieftin si deci cel mai accesibil dintre ele. Initial am vreu sa mi iau un lenovo dar cu o asemena promotie, mi-am zis ca nu ar trebui sa o ratez si sa profit de ea.

Comentariile sunt închise.