HP Compaq Presario CQ56-130EQ

Laptopul HP Compaq Presario CQ56-130EQ vine ca o alternativă cu 3 giga de RAM la HP Compaq Presario CQ56-120SQ care are doar 2 giga. Costă undeva la 1.149 lei şi l-aţi cumpăra deoarece are procesor dual core de la Intel, placă video HD integrată, 3 giga de RAM şi o autonomie ridicată datorită componentelor de la Intel. Este perfect pentru sarcini office, adică vizionat filme, ascultat muzică şi navigat pe internet.

Poze

Deschis 3
Ecran

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Păreri pro şi contra

Pro achiziţia acestui HP CQ56-130EQ ar fi faptul că are un procesor dual core foarte puternic, placa video redă fără probleme filmele HD (poate şi 1080p cu câteva setări suplimentare), cei 3 giga de RAM pe care va merge perfect Windows 7 şi autonomia este crescută. Despre încălzirea pot spune că nu se încălzeşte tot datorită componentelor Intel şi prezenţei plăcii video integrate. Dacă avea o placă video dedicată atunci se încălzea mai tare.
Contra achiziţiei ar putea fi lipsa undei plăci video dedicate şi lipsa HDMI-ului (multă lume nu foloseşte aşa ceva).

Specificaţii tehnice

HP Compaq Presario CQ56-130EQ vine cu un procesor dual core T4500 de la Intel care este unul dintre cele mai performante procesoare pentru laptopuri. Are o placă video integrată 4500M de la Intel care va rula fluent filmele 720p.

Ecranul este unul HD la o rezoluţie de 1366 pe 768 pixeli. Este un LCD de 15,6 inci, dar e iluminat LED.
Pe partea de memorie are instalaţi 3 giga de RAM DDR3 şi suportă până la 8 giga. Hardul este unul de 320 de giga la 5400 rotaţii pe minut şi e pus pe Serial ATA.
Este dotat cu difuzoare stereo, iar dacă vreţi să legaţi acest laptop la un sistem audio atunci puteţi prin intermediul mufei jack.
Ca porturi are USB, VGA şi LAN. Iar, pentru comunicaţii, pe lângă LAN, are şi WLAN. Pentru cei pasionaţi de chat trebuie să şrie că are webcam şi microfon care îi va ajuta pe chat.
Bateria este una obişnuită, adică cu 6 celule, iar autonomia acesteia va fi undeva la 3 ore.
Din păcate nu are HDMI şi tastatură numerică, dar pentru mulţi aceste lucruri sunt inutile, iar culoarea laptopului este neagră.

Concluzie

Acest laptop Compaq Presario CQ56-130EQ este unul perfect pentru cei care sunt în căutarea unui laptop ieftin, dar performant.
În cazul în care nu ştiţi ce sistem de operare să instalaţi pe el atunci trebuie să ştiţi că se pot instala Windows 7 32 şi 64 bit, dar cel mai bun ar fi cel pe 64 de biţi pentru că va vedea ceva mai multă memorie dacă vreţi să-i mai adăugaţi RAMi.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „HP Compaq Presario CQ56-130EQ”

  1. Fara dar si poate cei 3GB RAM isi vad eficienta fata de 2 sau 1 cat au alte modele similare. Eu am un model similar si am instalat Windows 64 pentru a vedea mai mult de 2,5 GB. Initial am avut doar 2 si am instalat ca tot omul varianta pe 32 dar dupa ce am mai pus o memorie am vazut ca sistemul de operare nu facea fata.

  2. Salut. Am si eu o problema cu laptopul meu .Am exact ca cel prezentat mai sus. Am scos placutele de rami apoi dupa ce le-am pus la loc nu-mi mai porneste . Dupa toate combinatiile facute cu placutele de rami si cele 2 sloturi disponibile am realizat ca nu imi citeste placuta de 2gb. Mentionez ca am 2 placute de 1gb si 2 gb (erau incluse in sistem din magazin). Nu imi dau seama unde este problema cu placuta de 2gb. Daca stie cineva va rog. mitit3llu[at]yahoo.com

Comentariile sunt închise.